Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere etsii uusia tukihenkilöitä lapsille ja nuorille – "Etenkin miehiä tarvittaisiin mukaan toimintaan"

Tampereen kaupunki etsii ja kouluttaa nyt uusia tukihenkilöitä lapsille ja nuorille Tampereella ja Orivedellä. Toiminnasta kiinnostuneille järjestetään tammikuussa 2021 kaksiosainen koulutus verkkototeutuksena.

Koulutuksen ensimmäinen osa pidetään tiistaina 19.1. ja toinen osa seuraavalla viikolla keskiviikkona 27.1. Koulutus tapahtuu etänä verkossa, ja se pidetään molempina iltoina samaan aikaan kello 16.30 – 20.00. Koulutus on maksuton.

Koulutukseen voi ilmoittautua keskiviikkoon 13. tammikuuta mennessä sähköpostilla osoitteeseen tukihenkilo(at)tampere.fi (huomaa o-kirjain sähköpostiosoitteessa). Ilmoittautumisviestiin pitää laittaa oma nimesi ja puhelinnumerosi. Koulutukseen kuuluu lisäksi henkilökohtainen haastattelu erikseen sovittavana ajankohtana.

Kouluttajina ovat kaupungin perhepalvelujen työntekijät. Lisäksi paikalla on tukihenkilöitä, jotka kertovat kokemuksistaan tukihenkilönä toimimisesta.

Tukihenkilön voi saada 7–17 -vuotias tamperelainen tai orivesiläinen lapsi tai nuori, joka tarvitsee tuekseen perheen ulkopuolista aikuista ystävää. Tukea kaipaavia lapsia ja nuoria on paljon ja osa saattaa jonottaa omaa tukihenkilöään, jopa yli vuoden. Varsinkin miehiä toivottaisiin enemmän mukaan toimintaan.

Tukihenkilöiksi etsitään kaikenikäisiä tavallisia, luotettavia ja turvallisia aikuisia, joiden oma elämä on tasapainossa ja joilla on mahdollisuus antaa aikaa lapselle tai nuorelle. Tukihenkilöllä ei tarvitse olla omia lapsia eikä ammatillista kokemusta lapsista tai nuorista.

Tukihenkilö tapaa tuettavaa lasta tai nuorta noin kaksi kertaa kuukaudessa.

– Tukihenkilöksi toivotaan aikuista, jonka kanssa voisi esimerkiksi jutella, tutustua erilaisiin harrastuksiin, käydä leffassa, uimahallissa tai vaikka saada apua läksyihin. Etenkin miehiä tarvittaisiin mukaan toimintaan. Tälläkin hetkellä tukihenkilöjonossa on paljon poikia, jotka ovat odottaneet yli vuoden juuri miespuolista tukihenkilöä, kertoo tukihenkilöiden kouluttaja, sosiaalityöntekijä Anna-Mari Junes kaupungin tiedotteessa.