"Vaihdoimme muutaman sanan ja huomasin hänen käyvän erittäin hitaalla..." – Näin eteni poliisin näkökulmasta takaa-ajotehtävä kesäisenä viikonloppuna

Pirkanmaan käräjäoikeus on käsitellyt isoa rikoskokonaisuutta, johon asettuu muun muassa useampi huumausaineisiin ja ajoneuvoihin liittyvä rikos. Kokonaisuuden esitutkinnassa on kuultu muun muassa poliisitodistajaa, joka oli työvuorossa kesäisenä viikonloppuna vuonna 2019.

Hän ajoi partioautoa, kun Ratinan kohdalla edessä ajoi huomiota herättävän sekavasti kulkenut auto.

– Huomasin, että edellämme ajoi sininen Audi, joka mutkitteli kaistalla laidasta laitaan. Sillä kohti on molempiin suuntiin kaksi kaistaa ja Audi pysyi pääasiassa omalla kaistallaan, ehkä kävi jossain kohti keskiviivan päällä. Auto ajoi nopeusrajoituksen mukaisesti eikä tehnyt seilaamisen lisäksi muita ajovirheitä, poliisi kertoi esitutkinnassa.

Poliisiauto lähti seuraamaan Audia, joka kääntyi Hatanpään valtatielle. Auto ajoi hiekkapohjaiselle levikkeelle ja pysäköi levikkeen päähän.

– Nousin nopeasti autosta ulos ja menin Audin kuljettajan ovelle. Avasi auton oven ja tunnistin kuljettajaksi (useammasta rikoksesta tuomitun henkilön). Autossa ei ollut muita.

Poliisi tunnisti nopeasti senkin, että kuljettaja ajoi ajoneuvoa vahvasti päihteiden vaikutuksen alaisena.

– Vaihdoimme muutaman sanan ja huomasin hänen käyvän erittäin hitaalla ja totesin hänen olevan aineiden vaikutuksen alaisena. (Hän) ei sanonut huumausaineiden käyttämisestään mitään.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen yli 20 rikoksesta kuudeksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut