Nysse-liikenteessä muutoksia: EU:n vammaiskortti korvaa yhdistyskortit

Tältä näyttää EU:n vammaiskortti. www.vammaiskortti.fi
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

EU:n määrittelemä vammaiskortti korvaa yhdistyskortit täkäläisessä bussiliikenteessä. Vammaisen henkilön saattaja saa tammikuusta alkaen matkustaa Nyssen kyydissä maksutta vain, jos saatettavalla on mukanaan EU:n A-merkitty vammaiskortti. Saatettava maksaa matkansa normaalisti, ellei muusta syystä ole oikeutettu maksuttomaan matkaan.

Aiemmin käytössä olleet Tampereen Seudun Näkövammaiset ry:n näkövammaiskortti, Kuurosokeiden toimintakeskuksen jäsenkortti ja Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry:n saattajakortti eivät kelpaa saattajan tarpeen todistamiseen Nysse-liikenteessä 1.1.2021 alkaen.

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päätti muutoksesta jo vuonna 2019. Kaupunkiseudun vammaisneuvostot puolsivat EU:n vammaiskortin käyttöönottoa. Yhdistysten kortit päätettiin kuitenkin pitää EU:n vammaiskortin rinnalla siirtymäajan, vuoden 2020 loppuun asti.

Maksullista EU:n vammaiskorttia voi hakea KELAsta ja se myönnetään etukäteen määrättyjen kriteerien perusteella. Vammaiskortilla vammaiset ihmiset voivat Suomessa ja muissa EU-maissa todentaa vammaisuutensa tai avustajan tarpeensa matkustaessaan esimerkiksi julkisilla kulkuneuvoilla ja osallistuessaan liikunta- ja kulttuuritapahtumiin. Jos kortissa on A-merkintä, henkilöllä on tarve avustajaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut