Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Nysse-liikenteessä muutoksia: EU:n vammaiskortti korvaa yhdistyskortit

EU:n määrittelemä vammaiskortti korvaa yhdistyskortit täkäläisessä bussiliikenteessä. Vammaisen henkilön saattaja saa tammikuusta alkaen matkustaa Nyssen kyydissä maksutta vain, jos saatettavalla on mukanaan EU:n A-merkitty vammaiskortti. Saatettava maksaa matkansa normaalisti, ellei muusta syystä ole oikeutettu maksuttomaan matkaan.

Aiemmin käytössä olleet Tampereen Seudun Näkövammaiset ry:n näkövammaiskortti, Kuurosokeiden toimintakeskuksen jäsenkortti ja Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry:n saattajakortti eivät kelpaa saattajan tarpeen todistamiseen Nysse-liikenteessä 1.1.2021 alkaen.

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päätti muutoksesta jo vuonna 2019. Kaupunkiseudun vammaisneuvostot puolsivat EU:n vammaiskortin käyttöönottoa. Yhdistysten kortit päätettiin kuitenkin pitää EU:n vammaiskortin rinnalla siirtymäajan, vuoden 2020 loppuun asti.

Maksullista EU:n vammaiskorttia voi hakea KELAsta ja se myönnetään etukäteen määrättyjen kriteerien perusteella. Vammaiskortilla vammaiset ihmiset voivat Suomessa ja muissa EU-maissa todentaa vammaisuutensa tai avustajan tarpeensa matkustaessaan esimerkiksi julkisilla kulkuneuvoilla ja osallistuessaan liikunta- ja kulttuuritapahtumiin. Jos kortissa on A-merkintä, henkilöllä on tarve avustajaan.