Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lähteekö Ilveksen superlahjakkuus Valioliigaan tammikuussa? – Näin pohtii asiaa urheilulehti The Athletic

Urheilulehti The Athletic pohtii verkkosivuillaan, voisiko Ilveksen superlahjakkuus Naatan Skyttä siirtyä jopa Valioliigaan tammikuun 2021 siirtoikkunassa. 18-vuotias Skyttä teki kaudella 2020 Ilvekselle seitsemän maalia 16 ottelussa, ja syötti tämän lisäksi kaksi maalia.

Athleticin mukaan todennäköisin osoite löytyy Tanskasta: julkaisun mukaan niin Nordsjaelland kuin Midtjyllandkin ovat kiinnostuneita Skytästä. Tämän lisäksi kiinnostusta löytyy Hollannin suurseuroista PSV Eindhovenista ja Feyenoordista.

Valioliiga-seurojen näkökulmasta Skytässä viehättää brittimittakaavassa edullinen hinta. Lehti arvioi, että Skyttä voisi vaihtaa maisemaa noin 700 000 eurolla.

Siirron hidasteeksi voi asettua Brexit. Se tarkoittaa sitä, että kaikkien ulkomailta Englantiin siirtyvien pelaajien pitää olla täyttänyt 18 vuotta ja yltää pisteytysjärjestelmään perustuviin vaatimuksiin ennen siirron mahdollistamista. Sääntö mahdollistaa kuitenkin kikkailun – pelaaja voidaan hankkia yhteistyöseuran riveihin pelaamaan siihen asti, kunnes heidän on mahdollista pelata Englannissa.