Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi tiedottaa uudesta vuodesta: Tiedossa työtehtäviä ravintoloiden, liikenteen ja räjähteiden maailmassa

Tiedossa työtehtäviä ravintoloiden ja räjähteiden sektoreilla. Näin arvioi poliisi todennäköisiä töitään vuoden vaihtuessa.

Poliisin mukaan Pirkanmaalla Tampere ja Keski-Suomessa Jyväskylä ovat perinteisesti paikkoja, joihin ravintolatarjonnan johdosta kertyy paljon juhlijoita. Ravintoloiden ollessa rajoitetummin auki juhlinta saattaa siirtyä yksityistiloihin.

Vuoden vaihtuessa Sisä-Suomen alueella työskentelee normaalivahvuutta enemmän poliisimiehiä, jotka valvovat sekä yleistä järjestystä ja turvallisuutta että liikennettä ja suorittavat hälytystehtäviä.

Aikaisempien vuodenvaihteiden tilastot osoittavat hälytystehtävien kaksinkertaistuvan verrattaessa niitä vaikkapa normaaliin viikonloppuun. Tyypillisimmät tehtävät ovat huonokuntoisiin päihtyneisiin liittyviä, pahoinpitelyt ravintoloissa tai kadulla sekä kotihälytykset. Myös erilaiset ilotulitteilla aiheutetut vahingot ja häiriöt työllistävät poliisia perinteisesti ympäri poliisilaitoksen aluetta.

Liikenteenvalvonnassa painopiste on rattijuopumusvalvonnassa sekä liikenneturvallisuutta vaarantavassa ajotavassa, kuten nopeuksissa, ohituksissa sekä ajoneuvojen etäisyyksissä.

– Autolla liikuttaessa on syytä varata mukaan aina selvä kuljettaja, joka on sitoutunut olemaan selvänä koko matkan ajan sekä varata keliolosuhteiden vaatimusten mukaisesti riittävästi aikaa matkustamiseen, poliisi huomauttaa.

Poliisi puuttuu muita uudenvuodenjuhlijoita häiritsevään käyttäytymiseen, mutta hauskanpito on sallittua. Poliisi puuttuu lainvastaiseen ilotulitteiden käyttöön.

– Laissa vaarallisten kemikaalien ja räjähteiden käsittelyn turvallisuudessa ilotulitteet ja yleensä lainvastainen toiminta on käsitelty selkeästi. Turvallisten ja laillisten ilotulitteiden käytössä on huomioita erityisesti sekä ikärajat että ajalliset ja alueelliset rajoitukset, poliisi tiedottaa.