Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt tuli THL:tä uusi annosteluohje koronarokotteeseen: Pullosta voi ottaa kuusikin annosta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) muutti tänään ohjeistustaan koronarokotteen annostelusta sen jälkeen, kun julkisuudessa oli kerrottu koronarokotetta menneen Suomessa roskiin.

Suomessa käytössä olevan koronarokotteen myyntiluvassa ja valmisteyhteenvedossa kerrotaan, että pullossa on viisi annosta.

Kaikissa rokotepulloissa on THL:n mukaan ylimääräistä, jotta luvatut annokset saadaan varmasti otettua erilaisilla käytössä olevilla välineillä.

Pfizer/Biontechin rokotepullossa on kuitenkin tavallista enemmän ylimääräistä. Suomessa käytetyillä rokotusvälineillä on nyt myös todettu, että rokotetta jää pulloon tavallista enemmän. Rokotepullosta pystytään käytännössä antamaan kuusi täyttä annosta.

THL tiedottaakin nyt, että jos sisältö riittää, Pfizer/Biontechin mrna-rokotteen pullosta voi ottaa myös kuudennen rokoteannoksen.

– Rokotepullosta voi ottaa kuusi annosta, jos rokottaja on varma, että voi antaa täyden annoksen, sanoo THL:n erityisasiantuntija Mia Kontio tiedotteessa.