Uutisvuosi 2020 | Aleksander Barkov pääsi koronavuonna vuosien tauon jälkeen ulkojäille – "Ei tämmöistä Floridassa ole"

Tämä juttu on julkaistu 11.12.2020.

Jääkiekkoilija Aleksander Barkoville koronavuoden pakottama NHL-tauko tarjosi mahdollisuuden loppuvuonna 2020 harvinaiseen herkkuun: nimittäin kynäilyyn Koulukadun ulkojäillä.

"Niillä on vielä paljon maalille mentävää" – Aleksander Barkov ja Ville Nieminen pohtivat Tamperelaista Ykkösketjua ja kiekkokaupungin pelaajalegendoja

Floridassa on paljon, mutta siellä ei ole Koulukatua – Ulkojäät tulevat nyt takaisin, sanoo Ville Nieminen

Tappara-fanit odottivat Aleksander Barkovin sopimuksen julkaisua keskiyöllä: lopputulos olikin aivan muuta – "Kaikki voivat mennä nukkumaan, täällä ei ole mitään nähtävää..."

Seurana oli toinen tamperelainen kiekkomies, takavuosien pelikaveri ja tällä hetkellä vapaa-aikaa valmennustyön päätyttyä viettävä Ville Nieminen.

Ulkojäillä miehet tapasivat myös 15 vuotta sitten ensimmäistä kertaa. Tuolloin elettiin tammikuuta 2005 – Nieminen oli taannoinen Stanley Cup-voittaja ja Barkov 9-vuotias juniori.

Sasha tunnisti Niemisen, Niemisen Sashan vasta hetken pelailun jälkeen.

– Katsoin että sieltä tulee Stanley Cup-äijä rinta röyheänä, "Sasha" kuittaa.

Hyvää höntsäkiekkoa ja kunnon suurten värikynien tarinoita täydentää osaltaan kaksikon hyvä ystävä, näyttelijä Aimo "Ami" Räsänen. Hänelle Hakametsä on vuosien varrella ollut suorastaan toinen koti: molemmat pojat ( Aapeli ja Iivari) ovat Tappara-kasvatteja ja nuorten maajoukkuepelureita.

Aapelin ura jatkuu tällä kaudella Kalpassa, Iivari jatkaa rapakon takana.

– Rannelaukaukseni on kuin japanilainen puutarha. Se ei tule koskaan valmiiksi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut