Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pirkanmaalaismies tuomittiin yli kolmeksi vuodeksi vankeuteen – ampui raskaana olevaa puolisoaan, leikkasi tämän hiukset

Turun hovioikeus on pitänyt ennallaan pirkanmaalaisen miehen käräjäoikeudesta saaman kolmen vuoden ja kuukauden mittaisen ehdottoman vankeustuomion. Tuomio tuli useammasta rikoksesta, muun muassa törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä vapaudenriistosta. Rikoslista oli pitkä: näiden ohella mies sai tuomion yhteensä 16 muusta rikoksesta.

Tapahtumat ajoittuvat marraskuuhun 2019. Tuolloin mies oli ampunut raskaana olevaa puolisoaan sääriin ja tämän jälkeen leikannut tämän hiukset. Miehellä oli tiedossa se, että nainen on raskaana. Mies ei toimittanut puolisoaan hoitoon, vaan oli ottanut hänet mukaansa seuraavana päivänä ja vienyt tämän Keski-Suomeen. Siellä nainen oli lopulta päässyt vapaaksi.

Käräjäoikeuden mukaan oli lähinnä hyvää sattumaa, ettei naiselle ollut aiheutunut ampumisesta kuin vähäisiä vammoja. Turun hovioikeuden päätöksen myötä miehen saama vankilatuomio saa lainvoiman ja siitä ei ole enää mahdollista valittaa ylempiin oikeusasteisiin.