Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuonna 2021 Pirkanmaalla on yksi kunta lisää – tätä se käytännössä tarkoittaa

Pirkanmaa sai vuodenvaihteessa uuden kunnan, kun Kuhmoinen liittyi Pirkanmaahan. Tämä tarkoittaa sitä, että myös pelastustoimen järjestämisvastuu siirtyy Keski-Suomen pelastuslaitokselta Pirkanmaan pelastuslaitokselle.

Operatiivinen vastuu ja sopimus Kuhmoisten vpk:n ja Pirkanmaan pelastuslaitoksen kanssa alkavat käytännössä maanantaina 4. tammikuuta.

Kuhmoisten vpk operoi pelastusyksiköllä, säiliöautolla, miehistöautolla sekä kahdella veneellä. Kuhmoisten paloaseman numeroksi tulee 38, joten myös yksiköt numeroidaan sen mukaisesti. Kuhmoisten mukana tulee myös iso alue Päijännettä, missä avustaa kaksi järvipelastusyhdistystä, Jämsä ja Lahti (Padasjoelta).

Maa-aluetta rikkovat useat Päijännettä pienemmät vesistöt – järviä on 511 – ja maaston piirteetkin ovat jo keskisuomalaisia.

Hälytystoiminnassa ei alkuun tapahdu oleellisia muutoksia toimivien yksiköiden osalta, Kuhmoisia nyt avustavat yksiköt Padasjoelta ja Jämsästä jatkavat entiseen tapaan vasteiden mukaisesti. Tilanteen alussa lähin päivystävä palomestari lähtee jatkossakin Jämsästä, kunnes Tampereelta saapuu päivystävä palomestari paikalle.

Kuhmoisten kunnassa asuu noin 2200 asukasta. Tampereelta matkaa Kuhmoisiin on reilut 80 kilometriä. Kuhmoisten ja Tampereen välillä kulkee linja-auto päivittäin.