Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Uutisvuosi 2020 | Rikostutkija uskoo, että Raisa Räisäsen katoamistapaus ratkeaa – "Viimeistään 68-vuotiaana pitää eläkkeelle jäädä"

Tämä juttu on julkaistu 7.11.2020.

Keskusrikospoliisin kokenut tamperelainen rikostutkija Paavo Tuominen pohti lokakuussa 2019 Tamperelaiselle, että voisi jo mahdollisesti jäädä eläkkeelle vuoden 2020 aikana.

Rikostutkija uskoo, että Raisa Räisäsen katoamistapaus ratkeaa – seuraavaksi tarkistetaan Hervantajärvi

Yle: Raisa Räisäsen katoamiselle tuli uusi silminnäkijä

KRP:n Tuominen tunnetaan julkisuudessa parhaiten Raisa Räisäsen katoamistapauksen pitkäaikaisena tutkijana. Miehen työpöydällä asia on ollut vuodesta 2004 saakka.

Räisänen katosi lokakuisena iltana vuonna 1999 Tampereen keskustasta jäljettömiin. Sen jälkeen nuoren naisen kohtalosta on esitetty erilaisia teorioita ja tutkintalinjoja, joista mikään ei ole kuitenkaan johtanut läpimurtoon.

– Mikäli tutkinta ei ratkea, sitten tämä tapaus vaan siirtyy seuraavalle, Tuominen vastasi rauhallisesti kysymykseen siitä, jääkö asia vaivaamaan mikäli tapaus ei ratkea ennen eläköitymistä.

Asiaan ei ole tullut lisävalaistusta, ja Tuominen on työpöytänsä ääressä edelleenkin.

Raisa Räisäsen katoamisesta tuli lokakuussa 2020 kuluneeksi 21 vuotta, eikä vieläkään ole selvyyttä siitä, mitä nuorelle naiselle on tapahtunut.

Heikki Heinonen selvitti tuulen suunnatkin, kun tuorein vihje Raisa Räisäsen katoamisesta tuli tietoon liittyen Tampereen Hervantajärveen – "Koira haukkui ja veti rantaa kohti..."

Yle: Raisa Räisästä etsittiin viikonloppuna Hervantajärvestä

– Vinkkejä on tänäkin vuonna tullut säännöllisesti, voi sanoa että melkein päivittäin. Mitään uutta tai ratkaisevaa aiempaan verrattuna ei ole kuitenkaan tullut vastaan.

Tuominen suhtautuu kysymykseen eläköitymisestään osin leikillisesti, osin salamyhkäisesti.

– Niinhän se taitaa mennä, että viimeistään 68-vuotiaana pitää eläkkeelle jäädä, sitten kannetaan pois jos ei itse tajua lähteä. Kyllä minulla on eläköitymispäivästä merkintä ylhäällä. Mikä se on, niin jätetään se kuitenkin salaisuudeksi, Tuominen hymähtää.

Usko tapauksen ratkeamiseen on yhä olemassa.

Raisa Räisäsen katoamisesta tuli lokakuussa 2019 tasan 20 vuotta, Tutkinnanjohtaja uskoo, että tapaukseen saadaan vielä ratkaisu – "On joku, joka tietää"

Tamperelainen konkaripoliisi ja rikostutkija Ilkka Laasanen jättää poliisivoimat – "Nykyajan nuori poliisiväki voisi ajatella entisaikojen poliisityötä vähän harrasteluksi"