Uutisvuosi 2020 | Tampereen puhutuin saari sai nimen – Tamperelaisen järjestämään kilpailuun tuli yli 500 ehdotusta

Tämä juttu on julkaistu 4.4.2020.

Näsijärveen Vaitinaron edustalle suunniteltu saari sai nimen. Tampereen kaupungin kadunnimitoimikunta nimesi saaren Näsisaareksi.

Näsisaari seisoo kuivalla maalla, Tampere maksaa miljoonia – "Kaikkein arvokkainta louhe olisi nyt meidän kannaltamme täyttömaana Näsijärvessä"

Louhittavasta murskeesta tehtävällä saarella kulkisi ensin raitiotie ja myöhemmin saarelle on tarkoitus kaavoittaa myös asuntoja.

– Tuskin Näsijärveen tulee sellaista saarta, joka merkittävyydeltään pääsisi lähellekään tätä. Samalla se kertoo vaikkapa Kuopion torilla ihmisille sen, että saari löytyy Näsijärvestä Tampereelta, perustelee kadunnimitoimikunnan puheenjohtaja Jarno Lahtinen nimivalintaa.

Saari sai nimen... Näsisaari – Näitäkin Tamperelaisen lukijat ehdottivat: Urossaari, Naarassaari ja paljon muita

Lahtisen mukaan nimen muodoksi valikoitui genetiivitön Näsisaari siksi, että nimen perusosa on paremmin esillä.

– Aluksi voisi ajatella, että nämä nimiehdotukset eivät ole kovin omaperäisiä. Mutta toisaalta kun asiaa ajattelee enemmän: Jos Näsijärvellä sijaitsisi jossain Näsisaari tai Näsinsaari, sen sopisi olla erittäin merkittävä saari. Ja missä tällainen merkittävä saari voisi olla, jollei juuri tällä paikalla? Tuskinpa mihinkään muualle Näsijärvelle on koskaan tulossa sellaista saarta, joka olisi merkittävyydeltään lähellekään tätä suunniteltua saarta. Näillä perustella Näsisaari ja Näsinsaari ovat hyviä vaihtoehtoja saaren nimeksi, todetaan saaren nimen käsittelyn esittelytekstissä.

Kadunnimitoimikunta käytti nimeämisessä pohjana Kaupunkilehti Tamperelaisessa 7.–17. maaliskuuta järjestettyä nimikilpailua. Lukijat ehdottivat saarelle yli 500 eri nimeä. Nimiä, joita ehdotettiin enemmän kuin kolme kertaa, oli yli 40. Päätöksen saaren nimestä teki kadunnimitoimikunta ja sen vahvistaa kaupunginvaltuusto asemakaavan hyväksymisen yhteydessä.

Tampereen puhutuin saari sai nimen – Tamperelaisen järjestämään kilpailuun tuli yli 500 ehdotusta

Aluksi voisi ajatella, että nämä nimiehdotukset eivät ole kovin omaperäisiä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut