Tamperelaismies pakeni poliiseja Ylöjärveltä Tampereelle välillä peruuttaen, välillä pyöräteillä ajaen, välillä poliisiautoonkin törmäten – Oikeus antoi vankeustuomion tästä ja kolmestatoista muusta rikoksesta

Pirkanmaan käräjäoikeus antoi täkäläiselle miehelle vankeustuomion yli kymmenestä rikoksesta. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

1990-luvulla syntyneelle tamperelaiselle miehelle tuomittiin neljän kuukauden vankeusrangaistus yhteensä neljästätoista eri rikoksesta. Listaan mahtuu esimerkiksi varkauksia sekä erilaisia päihteiden väärinkäyttöön liittyviä rikoksia.

Eräs rikoksista kirjataan törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Tapaus ajoittuu maaliskuuhun 2019 ja Tampereelle.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun mies on Paasikiventiellä laiminlyönyt noudattaa poliisin valomerkein antamaa pysäytyskäskyä ja lähtenyt pakenemaan poliisiautoa. Ensin mies on Ylöjärvellä Laaduntiellä menettänyt kuljettamansa ajoneuvon hallinnan ja suistunut lumipenkkaan, minkä jälkeen hän kuitenkin on lähtenyt voimakkaasti kaasuttaen peruuttamaan pois lumipenkasta osuen häntä pysäyttämässä olleen poliisiauton etumatkustajan oveen ja jatkanut sen jälkeen pakenemistaan.

Paetessaan Laaduntieltä liikenneympyrän kautta Kuruntielle mies on käyttänyt vastaantulevan liikenteen ajokaistaa. Ylöjärven kirkon pysäköintialueella hän on kuljettanut ajoneuvoa osaksi kevyen liikenteen väylää pitkin. Murtomäentieltä mies on kuljettanut ajoneuvoa jälleen kevyen liikenteen väylää pitkin Mikkolantielle.

Kääntyessään Mikkolantieltä Ravitielle mies on menettänyt ajoneuvonsa hallinnan ja törmännyt Ravitien ja Mikkolantien risteykseen pysäytettynä olleeseen poliisiautoon. Hän on edelleen jatkanut pakoaan kääntyen Valtatie 3:lle Tampereen suuntaan ja kuljettanut ajoneuvoa huomattavaa ylinopeutta käyttäen Tampereen keskusta-alueelle asti.

Tämän jälkeen mies on kuljettanut ajoneuvoa Tampereen keskustan halki – tarkalleen ottaen siis Hämeenpuistoa, Satakunnankatua, Rautatienkatua, Itsenäisyydenkatua ja Viinikankatua pitkin Viinikan liikenneympyrään jatkaen takaisin Viinikankadulle, josta ajo on jatkunut Kanslerinrinteeseen. Täällä mies on menettänyt ajoneuvonsa hallinnan ja hänet on lopulta saatu pysäytettyä.

Miehellä oli kyydissään kaksi matkustajaa. Ajo ei onnistunut selvin päin: hän kuljetti henkilöautoa käytettyään huumausainetta niin, että hänen verestään on ajon jälkeen mitattu seitsemää huumaavaa ainetta: metyylifenidaattia 0,0022 mg/l, nordiatsepaamia 0,025 mg/l, diatsepaamia 0,031 mg/l, tetrahydrokannabinolia 0,0023 mg/l, amfetamiinia 0,14 mg/l, buprenorfiinia 0,64 ng/ml ja gammahydroksibutyraattia 16 mg/l.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut