Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaismies pakeni poliiseja Ylöjärveltä Tampereelle välillä peruuttaen, välillä pyöräteillä ajaen, välillä poliisiautoonkin törmäten – Oikeus antoi vankeustuomion tästä ja kolmestatoista muusta rikoksesta

1990-luvulla syntyneelle tamperelaiselle miehelle tuomittiin neljän kuukauden vankeusrangaistus yhteensä neljästätoista eri rikoksesta. Listaan mahtuu esimerkiksi varkauksia sekä erilaisia päihteiden väärinkäyttöön liittyviä rikoksia.

Eräs rikoksista kirjataan törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Tapaus ajoittuu maaliskuuhun 2019 ja Tampereelle.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun mies on Paasikiventiellä laiminlyönyt noudattaa poliisin valomerkein antamaa pysäytyskäskyä ja lähtenyt pakenemaan poliisiautoa. Ensin mies on Ylöjärvellä Laaduntiellä menettänyt kuljettamansa ajoneuvon hallinnan ja suistunut lumipenkkaan, minkä jälkeen hän kuitenkin on lähtenyt voimakkaasti kaasuttaen peruuttamaan pois lumipenkasta osuen häntä pysäyttämässä olleen poliisiauton etumatkustajan oveen ja jatkanut sen jälkeen pakenemistaan.

Paetessaan Laaduntieltä liikenneympyrän kautta Kuruntielle mies on käyttänyt vastaantulevan liikenteen ajokaistaa. Ylöjärven kirkon pysäköintialueella hän on kuljettanut ajoneuvoa osaksi kevyen liikenteen väylää pitkin. Murtomäentieltä mies on kuljettanut ajoneuvoa jälleen kevyen liikenteen väylää pitkin Mikkolantielle.

Kääntyessään Mikkolantieltä Ravitielle mies on menettänyt ajoneuvonsa hallinnan ja törmännyt Ravitien ja Mikkolantien risteykseen pysäytettynä olleeseen poliisiautoon. Hän on edelleen jatkanut pakoaan kääntyen Valtatie 3:lle Tampereen suuntaan ja kuljettanut ajoneuvoa huomattavaa ylinopeutta käyttäen Tampereen keskusta-alueelle asti.

Tämän jälkeen mies on kuljettanut ajoneuvoa Tampereen keskustan halki – tarkalleen ottaen siis Hämeenpuistoa, Satakunnankatua, Rautatienkatua, Itsenäisyydenkatua ja Viinikankatua pitkin Viinikan liikenneympyrään jatkaen takaisin Viinikankadulle, josta ajo on jatkunut Kanslerinrinteeseen. Täällä mies on menettänyt ajoneuvonsa hallinnan ja hänet on lopulta saatu pysäytettyä.

Miehellä oli kyydissään kaksi matkustajaa. Ajo ei onnistunut selvin päin: hän kuljetti henkilöautoa käytettyään huumausainetta niin, että hänen verestään on ajon jälkeen mitattu seitsemää huumaavaa ainetta: metyylifenidaattia 0,0022 mg/l, nordiatsepaamia 0,025 mg/l, diatsepaamia 0,031 mg/l, tetrahydrokannabinolia 0,0023 mg/l, amfetamiinia 0,14 mg/l, buprenorfiinia 0,64 ng/ml ja gammahydroksibutyraattia 16 mg/l.