Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tämä tiedetään Haukiluomalla ja Tesomalla sattuneista seksuaalirikoksista – MTV: Mies kävi alaikäisten uhriensa kimppuun metsäpoluilla

Kaupunkilehti Tamperelainen uutisoi maanantaina Pirkanmaan käräjäoikeuden antamasta välituomiosta. Oikeus määräsi Tampereen Haukiluomassa ja Tesomalla sattuneista, lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista syytetyn miehen mielentilatutkimukseen. Oikeuden mukaan syytetty on syyllistynyt tekoihin, joista hän on ollut syytteessäkin.

Kyseessä on kaksi tapausta, jotka ovat tapahtuneet Haukiluoman ja Tesoman kaupunginosissa. Molemmat tapahtuivat julkisilla paikoilla. Toinen epäillyistä seksuaalirikoksista tapahtui elokuussa 2019, toinen elokuussa 2020. Tekojen uhrit olivat 7- ja 9-vuotiaita.

MTV kertoo verkkosivuillaan, että elokuussa 2019 mies oli Tesomajärven läheisyydessä käynyt 7-vuotiaan uhrinsa kimppuun metsäpolulla. Syytteen mukaan teko on ollut kokonaisuutena arvostellen törkeä, koska tuntematon aikuinen kävi lapsen kimppuun täysin yllättäen, yleisellä paikalla ja keskellä päivää. Lapselle tuli teosta naarmuja.

Haukiluoman tapauksessa mies oli MTV:n mukaan käynyt 9-vuotiaan lapsen kimppuun. Lapsi oli tullut miestä polkupyörällä vastaan. Lapsi alkoi huutaa, ja mies pakeni paikalta. Molemmille lapsille oli aiheutunut tekojen takia vakavia henkisiä ongelmia.

Mies oli kertonut esitutkinnassa huomannut täysi-ikäiseksi tullessaan olevansa kiinnostunut lapsista siinä määrin, että hän koki asian ongelmalliseksi. Hän koki olevansa sairas, mutta ei ollut hakenut apua ongelmiinsa. Hän oli aiemmin muun muassa hankkinut lapsista kirjeenvaihtokavereita ja esiintynyt toisena henkilönä.

Noin 30-vuotias, Saksassa asuva mies pidetään vangittuna tuomion antamiseen saakka.