Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Mitä kannattaa tehdä, jos hallussasi on luvaton ampuma-ase? Näin ohjeistaa poliisi – "Siitä ei aiheudu sinulle mitään seuraamuksia"

Mitä tehdä tilanteessa, jos esimerkiksi varastojen kätköistä löytyy ase, johon ei ole lupaa? Sisä-Suomen poliisi on nyt koonnut vinkkejä tällaista tilannetta varten.

– Ampuma-aseita löydetään usein milloin mistäkin – vanhojen rakennusten ullakoilta, rakenteista, erilaisista vajoista, pihasaunoista ja erilaisista varas- toista ja niin edelleen. Joskus ne ovat vanhoja ruosteisia ja toimintakelvottomia, eikä niiden historiasta tai omistussuhteista ole mitään tietoa.

– Joku ottaa ampuma-aseen omaan haltuun sen enempää asiaa miettimättä. Väärin, komisario Kari Räisänen kirjoittaa tiedotteessa.

Vaikka ampuma-ase olisi toimintakelvoton, se tulee luovuttaa poliisin haltuun. Poliisi selvittää ampuma-aseen omistussuhteet mahdollisuuksien mukaan. Useimmiten nämä aseet ovat kuitenkin niin sanotusti isännättömiä, eli luvattomia ampuma-aseita.

– Kenelläkään ei oikeutta pitää hallussaan ampuma-asetta ilman asianmukaista aselupaa. Vaikka löytäjällä olisi omia luvallisia aseita, jopa sama asetyyppiä kuin löydetty ampuma-ase, hän voi syyllistyä sen hallussa pitämisellä ampuma-aserikokseen.

– Jos hallussasi on niin sanottu isännätön eli luvaton ampuma-ase, luovuta se poliisin haltuun. Siitä ei aiheudu sinulle mitään seuraamuksia, Räisänen huomauttaa.