Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisvuosi 2020 | Päättynyt vuosi täyttyi Tampereella koronasta ja ratikasta

Kooste: Suurin uutinen tuli Tampereelle maaliskuussa. Se sama uutinen muutti maailman todennäköisesti pysyvällä tavalla.

Vuoden 2020 merkittävin uutinen saapui Pirkanmaalle maaliskuun alussa. Tamperelainen kertoi siitä tähän tapaan verkkosivuillaan 8. maaliskuuta kuluvaa vuotta.

– Kangasalla Pitkäjärven yläkoulussa on altistunut tartunnalle noin 90 oppilasta ja osa henkilökunnasta. Kaikkiin altistuneisiin otetaan yhteyttä ja kaikki altistuneet tullaan asettamaan karanteeniin.

Pirkanmaalla neljä uutta koronatartuntaa – Kaikki Itävallasta

– Koulun opettajalta löydettiin viikonloppuna Pohjois-Italiasta peräisin oleva koronavirustartunta. Tartunnan saanut on hyvässä kunnossa ja kotihoidossa.

Nopeasti kävi selväksi, että koronavirus ei ole mikään yhden tai kahden päivän kaveri, vaan se tulee muuttamaan koko maailmaa pysyvästi. Etätöistä tuli kevään mittaan käytäntö, urheilijat saivat miettiä uusia tapoja harjoitella ja ihmiset uusia muotoja tavata lähimmäisiään. Ravintolayrittäjillä oli pohdittavaa, miten toteuttaa liiketoimintaa tilanteessa, jossa paras tapa välttää koronan leviäminen on pysytellä sisätiloissa.

Vuoden viimeisellä viikolla saatiin käänne, josta odotetaan pysyvää apua tilanteeseen. Koronarokotukset.

– Toivotaan näin, että se (pandemia) tällä lähtee taittumaan. Se jää nähtäväksi, tuleeko tästä sellainen käytäntö jota annetaan joka talvi, mutta toivon mukaan tästä on nyt apua, kommentoi Tampereen ensimmäisen koronarokotteen saanut sairaanhoitaja Saija Johansson.

Tays Twitterissä: Kolmessa paikassa mahdollisia altistumisia Tampereella tällä viikolla – Listassa teatterinäytös, ravintola ja yleinen sauna

56–11. Elettiin lokakuun 19. päivän iltaa, kun Tampereen kaupunginvaltuusto teki päätöksen rakentaa raitiotien kakkosvaiheen. 56 valtuutettua kannatti päätöstä, yksitoista vastusti.

Kakkosvaiheen toteutus on jaettu kahteen osaan. 2A tarkoittaa Pyynikintorin ja Santalahden välistä osuutta. Sen toteuttaminen on tällä hetkellä varmempaa kuin Santalahdesta Lentävänniemeen kulkevan 2B:n, joka vaatii tekosaaren rakentamista Näsijärveen.

Oli kulunut vain kuukausi tästä, kun punainen ratikka teki ensimmäisen testiajonsa Tampereen ydinkeskustassa Hämeenkadulla. Sunnuntaisena aamuna ratikan ympärillä parveili sadoittain tamperelaisia. Ratikan testiajoja on nähty katukuvassa säännöllisesti sen jälkeenkin. Ensi vuonna sen kyytiin otetaan jo matkustajia.

Tredu aloittaa ratikkakuskikoulutuksen tammikuussa

Keskiviikkona ratikan puikkoihin pääsee uusi porukka – "Olemme todella innoissamme siitä..."

– Kyllä se hyvältä vaikuttaa. Se tuo uuden elementin liikkumiseen. Historiallinen hetki, kommentoi Petsamosta tulokasta seuraamaan saapunut Kimmo Lahti.

Suurin osa kesätapahtumista peruttiin, mutta Ruotsi-ottelu järjestettiin. Haasteita riitti, sillä naapurimaassa koronapandemia velloi eri malliin kuin Suomessa ja järjestelyt vaativat monenlaista säätämistä ja lentojen järjestelyjä. Lopulta päätös tuli: ottelulle näytettiin vihreää valoa ja tapahtuma onnistui hyvin.

Viikonlopun Ruotsi-maaottelussa keihäskin on voideltu alkoholilla – "Miehiltä odotan voittoa"

Ruotsi-ottelu tulee sittenkin! – "Ruotsalaiset ovat hoitaneet asiaa koko ajan esimerkillisesti"

Tampereen Pyrinnön toiminnanjohtaja Jarmo Hakanen ehti jo kertaalleen ladata suorat sanat Suomen Urheiluliiton suuntaan, jonka koki tarpeettomasti mutkistavan järjestelyjä. Ruotsin suuntaan yhteys toimi.

– Maiden välinen yhteistyö varmasti paranee, Hakanen sanoi lehdellemme.