Vielä hetki sitten Elina Gustafsson oli tamperelainen olympiakultamitalistitoivo – sitten hän muutti pois ja päätti lopulta lopettaa uransa – Yle: "Viimeisen vuoden aikana olen saanut loistaa"

Kun vielä kaikki vaikutti hyvältä. Kesällä 2017 Elina Gustafsson oli lajinsa olympiatoivo, jolta odotettiin Tokion kesäolympialaisista jopa kultaista mitalia. Ensi vuonna Gustafsson seuraa turnauksen kotikatsomosta. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Kesäkuussa 2018 Elina Gustafsson oli uransa huipulla. Tampereelle aiemmin muuttanut nyrkkeilijä oli voittanut juuri Euroopan-mestaruuden ja sitä juhlittiin muun muassa Lauri Lylyn vieraana Tampereen Raatihuoneella näyttävään tapaan. Mukana menossa oli toinen Euroopan-mestari, yhä uraansa jatkava Mira Potkonen.

Seuraavan vuoden alussa alkoi kuulua huonompia uutisia: Gustafssonin ja valmentaja Maarit Teurosen valmennussuhde meni siinä määrin mönkään, että nyrkkeilijä pakkasi kamppeensa ja siirtyi Helsinkiin Joni Turusen valmennukseen.

Vaikeudet jatkuivat. Tuli yksityiselämän ongelmia, masennusta ja syömishäiriö. Lopulta tänä vuonna tuli selkävamman seurauksena uutinen: Gustafsson päätti lopettaa nyrkkeilyuransa. Pitkään realistiselta tuntunut haave olympiakullasta ei toteudu.

– Viimeiset vuodet ovat olleet pelkkää kiitorataa, kiitorataa ja kiitorataa, ja juuri kun lähtee lentoon niin taas syöksytään takaisin maahan. En jaksanut enää, Gustafsson sanoo Ylen haastattelussa.

Hän sanoo haastattelussa asettaneensa lopulta terveytensä kaiken muun edelle.

– Miksi minun pitäisi ajaa kehoni siihen pisteeseen, ettei siitä ole enää mihinkään muuhun? Kyllähän työpaikkojakin vaihdetaan eikä sitä sen enempää kyseenalaisteta. Mutta huippu-urheilu pitäisi vetää loppuun asti. Miksi? Minulle oma terveys ja ihmisenä kasvu on tärkeämpää kuin yksikään voitto, hän sanoo Ylen haastattelussa.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut