Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Vielä hetki sitten Elina Gustafsson oli tamperelainen olympiakultamitalistitoivo – sitten hän muutti pois ja päätti lopulta lopettaa uransa – Yle: "Viimeisen vuoden aikana olen saanut loistaa"

Kesäkuussa 2018 Elina Gustafsson oli uransa huipulla. Tampereelle aiemmin muuttanut nyrkkeilijä oli voittanut juuri Euroopan-mestaruuden ja sitä juhlittiin muun muassa Lauri Lylyn vieraana Tampereen Raatihuoneella näyttävään tapaan. Mukana menossa oli toinen Euroopan-mestari, yhä uraansa jatkava Mira Potkonen.

Seuraavan vuoden alussa alkoi kuulua huonompia uutisia: Gustafssonin ja valmentaja Maarit Teurosen valmennussuhde meni siinä määrin mönkään, että nyrkkeilijä pakkasi kamppeensa ja siirtyi Helsinkiin Joni Turusen valmennukseen.

Vaikeudet jatkuivat. Tuli yksityiselämän ongelmia, masennusta ja syömishäiriö. Lopulta tänä vuonna tuli selkävamman seurauksena uutinen: Gustafsson päätti lopettaa nyrkkeilyuransa. Pitkään realistiselta tuntunut haave olympiakullasta ei toteudu.

– Viimeiset vuodet ovat olleet pelkkää kiitorataa, kiitorataa ja kiitorataa, ja juuri kun lähtee lentoon niin taas syöksytään takaisin maahan. En jaksanut enää, Gustafsson sanoo Ylen haastattelussa.

Hän sanoo haastattelussa asettaneensa lopulta terveytensä kaiken muun edelle.

– Miksi minun pitäisi ajaa kehoni siihen pisteeseen, ettei siitä ole enää mihinkään muuhun? Kyllähän työpaikkojakin vaihdetaan eikä sitä sen enempää kyseenalaisteta. Mutta huippu-urheilu pitäisi vetää loppuun asti. Miksi? Minulle oma terveys ja ihmisenä kasvu on tärkeämpää kuin yksikään voitto, hän sanoo Ylen haastattelussa.