Petsamolainen ikkunakoira Nomi nousi Tamperelaisen lukijoiden suosikiksi: nyt omistaja kertoo, missä se viettää uutta vuotta – "Turkki on kasvanut melkoisen pitkäksi"

Petsamon lasten rakastama Nomi-koira palaa kotiinsa jälleen vuoden 2021 puolella. Marjo Leppävuori
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Kaupunkilehti Tamperelainen kertoi joulupäivänä verkkosivuillaan Tampereen Petsamossa asustavasta Nomi-koirasta, jonka tapana on katsella ympäristön tapahtumia ikkunalaudalta. Eräänä päivänä Nomi ei kuitenkaan ollut ikkunalla. Naapuruston lapset olivat tilanteesta huolissaan, ja jättivät asiasta myös kirjeen postilaatikkoon.

Nomi on ollut joululomalla Itä-Suomessa, ja omistaja Marjo Leppävuori kertoo nyt Tamperelaiselle sen kuulumisista.

– Olemme nyt Itä-Suomessa, mutta jäämme itse vielä viettämään uutta vuotta tänne. Kotiinpaluu tapahtuu vasta viikonloppuna, Leppävuori kertoo.

Omistaja sanoo, että koiralla on ollut joulukuun aikana oikein hauskaa.

– Nomi voi kuitenkin oikein hyvin ja on saanut viettää rauhallisia talvipäiviä. Nyt välipäiviksi koira sai seuraa vielä 9-vuotiaasta kummipojastani, joka on opettanut sille uusia temppuja. Turkki on tosin kasvanut melkoisen pitkäksi, joten kotiin palattuaan edessä on trimmaus, joka villakoiralla on aina oma operaationsa.

Vuoden vaihtuessa maisema täyttyy rakettien äänistä. Se ei Leppävuoren mukaan koiraa ole haitannut.

– Nomi ei ole ilotulitteita onneksi koskaan pelännyt. Se tottui koviin ääniin jo pentuna, kun asuimme Helsingissä. Käytämme Nomin kuitenkin pitkällä lenkillä aina ennen rakettien ampumisten alkamista, kun ei voi koskaan tietää, jos vaikka yhtäkkiä säikähtäisi kovasti ja karkaisi tai säntäisi esimerkiksi auton alle. Kotona ei kuitenkaan ole ollut tarvetta laittaa verhoja kiinni tai turvautua kovaan taustameluun, hän kertoo.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut