Annelin läheisensä haudalle jättämä kukka-asetelma oli varastettu Kangasalan Vatialan hautausmaalta jouluyönä – "Toivottavasti joku tuntee edes piston sydämessään..."

Kuka varasti tämän kukka-asetelman Vatialan hautausmaalta jouluna? Lukijan kuva
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Nokialaisen Annelin pyhänvietto sai odottamattoman ja surullisen käänteen jouluaattona. Anneli oli käynyt aatonaattona viemässä loppuvuodesta kuolleen lähiomaisensa haudalle kynttilän sekä omaisen uurnanlaskupäivänä jätetyn, vaivalla tehdyn ruusukimpun.

Anneli ei halua koko nimeään julkaistavaksi jutun yhteydessä.

Jouluaattona hän kävi haudalla miehensä kanssa uudestaan ja huomasi kauhukseen, että haudalla oli käynyt varkaita. Hautausmaalla, keskellä pyhäaikaa.

– Jouluaattona kun menimme, niin kynttilä oli viety ja myös ruusukimppu oli viety. Tuntuu niin kauhean pahalta ja harmittaa.

– Toivottavasti joku tuntee nyt edes piston sydämessään. En tiedä, miksi se on sieltä viety. Onko viety omaksi iloksi vai mistä syystä, on vaikea sanoa, Anneli ihmettelee.

Jouluaatonaattona Anneli kävi haudalla noin kello 15 aikaan. Jouluaattona hän kävi uudestaan paikalla kello 17 aikaan.

– Sinä aikana se on viety, tai voi sanoa että varastettu.

Sen Anneli on laittanut jo aiemmin merkille, että pitkäkyntiset löytävät varastettavaa jopa sellaisestakin ympäristöstä kuin hautausmaa. Tällaista toimintaa hänen on edelleen erittäin vaikea käsittää.

– Mitään vastaavaa ei ole tällä haudalla ennen sattunut. Appiukko kun kuoli vuonna 2010, niin silloin muistan että haudalta vietiin leikkokukkia. Sekin tuntuu aika uskomattomalta. Minkälainen omatunto on sellaisella ihmisellä, joka haudalta ottaa? Täytyy olla aika ihmeellinen omatunto, Anneli puuskahtaa.

Anneli ehti ottaa aiemmin kuvan haudalle jätetystä ruusukimpusta. Se on tämän jutun kuvituksena.

Mikäli tiedät jotain kuvan kimpun kohtalosta, voit lähettää sähköpostia: pekka.ruissalo@tamperelainen.fi.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Kesä on vuokrauksen sesonkiaikaa

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut