Jääkiekkoilija Aapeli Räsänen muistelee keväisiä kauhunhetkiään – IL: Kampuksella saatu koronatartunta vei lopulta myös isän sairaalahoitoon – "Oli se aika pelottavaa, kun iskä joutui sairaalaan"

Aapeli Räsänen on tuttu kasvo nuorten maajoukkuepeleistä. Tässä Räsänen on tekemässä maalia Tshekin verkkoon. Markku Brummer
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Nykyisin uraansa Kuopiossa jatkava jääkiekkoilija Aapeli Räsänen tietää hyvin omakohtaisesti sen, millaisia vaikutuksia koronatartunnalla voi olla hyväkuntoiseenkin ihmiseen.

Hän muistelee keväisiä kauhunhetkiään Iltalehden haastattelussa.

Korona oli juuri alkanut jyllätä maapallolla, ja Räsänen saapui samoihin aikoihin Suomeen Bostonista kevätlomalle.

Räsäsen mukana saapui myös koronatartunta. Hän kertoo Iltalehdelle, että kampuksella oli 15 000 opiskelijaa ja joukossa kiinalaisia ja italialaisia, jotka olivat juuri palanneet kevätlomalta.

– Tiedostin riskin, että olen voinut sen saada, mutta ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin tulla nopeasti kotiin.

Poika pysyi eristyksissä, mutta siitäkin huolimatta koko perhe sairastui. Pahiten sairastui isä Aimo, jolle nousi kova kuume ja hänelle tuli myös hengitysvaikeuksia. Lopulta Aimo Räsänen joutui sairaalahoitoon.

– Oli se aika pelottavaa, kun iskä joutui sairaalaan. Oli muutama uneton yö.

Virus ehti kehittyä keuhkokuumeeksi. Oireet olivat sellaisia, että Aimo Räsänen pelkäsi kuolevansa.

Isä parantui ja Aapeli on nyt mukana Kalpan yhteisvastuuvideolla, jolla pyritään vetoamaan nuoriin.

– Jos pystyy omalla asemalla, joka itselle on suotu, sellaiseen yhteiseen hyvään ja muiden auttamiseen, niin totta kai sen sitten pyrkii tekemään, Aapeli Räsänen sanoo Iltalehdelle.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut