Sairaanhoitaja Saija Johansson oli ensimmäinen, joka sai Tampereella koronarokotteen – "Toivon mukaan pandemia lähtee tällä taittumaan"

Saija Johansson saa koronarokotteen. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Taysin työterveyshoitajat Teija Frankton ja Sanna Iivonen saivat maanantaiaamuna tasan kello yhdeksän hieman erilaisen tehtävän kuin yleensä. Tai tehtävä oli hyvinkin samanlainen – rokotteen antaminen – mutta rokotettava oli tällä kertaa työkaveri, sairaanhoitaja Saija Johansson.

– Tällä hetkellä on hyvin huojentunut olo. Enemmän kaikki tämä muu ympärillä jännittää, Johansson naurahti viitaten mediahuomioon, joka oli varsin huomattava ja syystäkin: Pirkanmaan ensimmäiset koronarokotteet ja rokotettavat kiinnostivat tiedotusvälineitä laajasti.

Johansson on huomannut, että tietoisuus koronaan liittyen on vuoden mittaan kasvanut hyvällä tavalla.

– Suomalaiset huolehtivat turvaväleistä ja maskien käytöstä enemmän nyt kuin vaikkapa alkusyksyllä. Maskia käyttämättömät alkavat olla vähemmistössä.

Joulua vietettiin samaan tapaan kuin monena vuonna aiemminkin.

– Joulu ei poikennut aiemmista oikeastaan millään tavalla. Vietin joulua kahden aikuisen lapseni kanssa, ja olin pyhinä myös töissä niin jouluaattona kuin joulupäivänäkin. Sukuloimaan ei tänä jouluna kyllä lähdetty, Johansson kuvailee.

Pirkanmaan ensimmäisten koronarokotusten antaminen oli erittäin mediaseurattu tilaisuus. Saija Johansson naurahti, että tuskin koskaan aiemmin tai tämän jälkeen rokotusta seuraa niin monta silmäparia kuin maanantaiaamuna Tampereella. Pekka Ruissalo

Ensimmäiset koronarokotteet ajoittuv at vuodenvaihteeseen.

– Toivotaan näin, että se tällä lähtee taittumaan. Se jää nähtäväksi, tuleeko tästä sellainen käytäntö jota annetaan joka talvi, mutta toivon mukaan tästä on nyt apua.

Erikoislääkäri Mervi Mendiluce sai rokotteensa samaan aikaan toisessa huoneessa. Mendiluce oli rokotuksen jälkeen jopa hieman liikuttunut.

– Toivoisin kovasti, että ihmiset ottavat tämän rokotteen, hän totesi rokotuksen jälkeen.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut