Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Politiikkavuoden 2020 hitit ja hutit: Suomen Aku Ankka, vihreiden outo limboilu ja paljon muuta

Näkökulma: Politiikan asiantuntija Pertti Timonen listasi vuoden 2020 hitit ja hutit Suomessa ja Tampereella.

VUODEN 2020 HITIT:

Hallituksen naisviisikko/nelikko: ”Kertoo politiikan murroksesta ja luonteen muuttumisesta. On herättänyt positiivisella tavalla huomiota myös maailmalla. Koronan hoito on sujunut hallitukselta kansainvälisesti vertaillen vähintäänkin kohtuullisesti. Onnistumisessa ei ole kyse vain siitä, että olemme epäsosiaalinen kansa.”

Jussi Halla-aho: ”Hyvä esiintyjä, joka vastaa suoraa kysymyksiin. Esiintyminen on hyvää ja vetoavaa, vaikka hänen kanssaan ei olisikaan asioista samaa mieltä. Korona suosii hallitusta ja valtaa pitäviä, mutta perussuomalaiset on siitä huolimatta noussut gallupkärkeen. Petteri Orpo on jäänyt pahasti jalkoihin.”

Lylyn koalitio: ”Paikallisesti onnistuja on edelleenkin Lylyn koalitio. Vaikka vaalit lähestyvät, koalitio on säilynyt vahvasti toimintakykyisenä. Tampereella oppositio ei ole päässyt horjuttamaan koalitiota oikein millään tavalla. Talouttakin on saatu koronan varjossa parempaan kuntoon. Henkilöistä nostan Anna-Kaisa Ikosen, joka nousee kovaa vauhtia kokoomuksen hierarkiassa.”

VUODEN 2020 HUTIT:

Katri Kulmuni: ”Kulmuni on vuoden ehdoton epäonnistuja ylivertaisen vahvoilla näytöillä: menetti ministeripaikan, menetti puheenjohtajan paikan ja ajoi puolueensa historiallisen huonoon kannatukseen. Katri Kulmuni on politiikan Aku Ankka. Kannattaa kuitenkin muistaa, että suomalaiset pitävät Aku Ankasta. Koulutettu ja kielitaitoinen Kulmuni voisi olla hyvä meppi.”

Vihreät ja Pekka Haavisto -sotku: ”Vihreiden loppuvuoden sekoilu ulkoministeri Pekka Haaviston perustuslakivaliokunnan mietinnön julkistamisen yhteydessä oli loppuvuoden limbo. Vihreät ovat kovasti kritisoineet Trumpin puheita. Nyt mietinnöstä, jossa Haaviston todettiin rikkoneen virkavelvollisuuttaan, kerrottiin samalla tavalla aivan omaa totuutta. Vihreissä on paljon fiksua ja koulutettua väkeä, mutta tarve toimia moraalinvartioina ja besserwissereinä pyrkii pintaan.”

Tampereen demarit: ”Suurin ryhmä ei ole edelleenkään saanut hajaannusta paikattua. Tämä on paikallisesti suurin epäonnistuminen. Mielenkiintoista on se, että tamperelainen pääministeri Sanna Marin ei ole julkisuudessa ottanut mitään kantaa asiaan. Tampere on demareille tärkeä kaupunki, joten puolueen puheenjohtajan olettaisi olevan aktiivisempi asiassa."

Kulmuni on vuoden ehdoton epäonnistuja ylivertaisen vahvoilla näytöillä.