Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teatterisyksyn toi ankeuden keskelle huikeita esityksiä – Mikä oli paras esitys? Ketkä parhaat pääosat ja sivuosat? Lue Tamperelaisen valinnat!

Teatteriarvio: Teattereiden syyskausi onnistui erinomaisesti. Ankeuden keskelle ehdittiin tarjota huikeita esityksiä.

Syyskauden esityksistä nousevat kirkkaina Tampereen Teatterin klassikko Kuka pelkää Virginia Woolfia ja Työväen Teatterin kansainvälisen tason Hamlet sekä musikaali Kinky Boots.

Edward Albeen kirjoittamaa Kuka pelkää Virginia Woolfia? on usein kiitetty maailman parhaaksi näytelmäksi. Ohjaaja Marika Vapaavuorelle sen ohjaaminen oli varmasti kuin lottovoitto. Kun hän sai näyttelijöikseen sellaiset huipputaitajat kuin Ritva Jalonen ja Esa Latva-Äijö, syntyi häikäisevä kokonaisuus. Jalonen taitoi purevan ja pisteliään ihmissuhdepelin, Latva-Äijö vastasi ihailtavalla tarkkuudella.

Tampereen Työväen Teatterissa nähtiin kaksi huikeata esitystä: Shakespearen Hamlet ja musikaali Kinky Boots. Teatterinjohtaja Otso Kauton unelma rock-Hamletista syntyi, kun hän onnistui saamaan mukaan taitavan joukon.

Hamlet oli kuin visuaalinen ilotulitus, kansainvälistä tasoa. Kimmo Viskari vastasi mielikuvituksellisesta puvustuksesta ja lavastuksesta. Eero Auvisen kiehtovat valot, Kalle Nytorpin äänisuunnittelu ja Tero Saarisen liikeidentiteetti sekä säveltäjät, kapellimestari Eeva Kontu, Jarmo Saari ja Varre Vartiainen, nostivat kokonaisuuden huipulle. Saska Pulkkisen Hamlet oli ällistyttävän upea roolityö, joka jää historiaan.

Toinen TTT:n huippuesitys oli Kinky Boots. Se nähtiin pari vuotta sitten Helsingin Kaupunginteatterissa ja siirrettiin tänne yhteistuotantona. Päärooleissa hurmasivat Lauri Mikkola Drag-tähti Lolana ja Petrus Kähkönen Charliena. Tässäkin nähtiin kapellimestarina Eeva Kontu.

Taitava koreografia oli Gunilla Olsson-Karlssonin.

Komediateatterin syksyn mielenkiintoisin esitys oli Sirkku Peltolan vierailuna Mummon saappaassa soi fox. Parikymmentä vuotta sitten kirjoitettu näytelmä oli kuin tästä ajasta.

Tämän vuoden töistään olisi palkinnon ansainnut myös Tuukka Huttunen, joka on loistanut päärooleissa, sivurooleissa ja yksin näyttämöllä.

Pandemia-ajan uutuuksina nähtiin livestriimauksia. TT:n Saiturin joulu ja Komediateatterin Väinö Linnan 100-vuotissyntymäpäivänä alkanut Päämäärä Tuntematon onnistuivat erinomaisesti.