Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Saavatko vaahterat ja lehmukset Tampereella seuraajia? – Tutkimushankkeella haetaan kokonaan uusia ilmastonmuutoksen kestäviä kaupunkipuulajeja

Tampereen kaupunki on saanut ensimmäisen kaupunkipuulinjauksen.

Yhdyskuntalautakunta hyväksyi kaupunkipuulinjauksen tiistaina noudattettavaksi ohjeellisena.

Tavoitteena on, että Tampereen vehreän kaupunkikuvan halutaan säilyvän ja jopa vahvistuvan täydennysrakentamisesta huolimatta. Tavoitteena on myös puiden hyvinvoinnin turvaaminen ja kaupunkipuulajiston monipuolistaminen.

Kaupunkipuulinjausta täydentävänä toimenpiteenä on käynnistetty tutkimusyhteistyö Mustilan Kotikunnas Säätiön (Mustila Arboretum) kanssa uusien Tampereen leveyspiirillä kestävien puulajien löytämiseksi.

Uusilla puulajeilla kaupunki haluaa varautua ilmastonmuutoksen tuomiin mahdollisuuksiin ja uhkiin.

Kaupunkipuulinjaus koskee Tampereen kaupungin omistuksessa ja vastuulla olevia rakennetun ympäristön istutettuja ja yksittäisiä luontaisesti kasvaneita puita, eli katu- ja puistopuita.

Kaupunkipuulinjaus ottaa kantaa myös kaupungin ja yksityisten omistuksessa olevien kiinteistöjen puiden käytön ja hoidon edistämiseen. Metsäalueilla kasvavat puut eivät sisälly linjaukseen.

Kaupunkipuulinjauksen yhteydessä kartoitettiin kaupunkilaisten mielipuita sekä toiveita uusien puuistutusten paikoista. Kysely oli avoinna kesäkuun 2020 ajan ja karttamerkintöjä jätettiin yhteensä 1406 kappaletta, joista mielipuumerkintöjä oli 502 ja toiveita uusista puista 904.

Tamperelaisessa uutisoitiin kaupunkilaisten suosikkipuista lokakuussa.