Kaupin tulevaisuuden suunnitelmat nähtäville – Uusi pesäpallo- ja hiihtostadion on nyt paperilla, urheilupuiston alue muuttumassa autottomaksi

Kaupin urheilupuiston muun muassa uuden pesäpallo- ja hiihtostadionin ja uuden huoltorakennuksen mahdollistava asemakaavaehdotus on hyväksytty nähtäville

Kaikkiaan asemakaava-alueella rakennusoikeutta muodostuu noin 30 200 kerrosneliömetriä.

Samalla urheilupuiston ydinalue ollaan muuttamassa autottomaksi.

Kaupin urheilupuistoa koskeva asemakaavaehdotus hyväksyttiin tiistaina yhdyskuntalautakunnassa asetettavaksi nähtäville. Kaavaehdotus tulee nähtäville alkuvuodesta 2021, minkä jälkeen sen menee vielä kaupunginhallituksen ja edelleen valtuuston hyväksyttäväksi.

Asemakaava-alueen laajuus on noin 105 hehtaaria. Tampereen kaupunki omistaa koko alueen.

Uuden asemakaavan tavoitteena on selkeyttää tulevaa urheilupaikkojen rakentamista alueella siten, että ympäristöön kohdistuvat vaikutukset ovat ennakoitavissa. Alueen rakentaminen sijoittuu jatkossakin urheilupuiston keskeisen rakennetun kenttäalueen yhteyteen.

Asemakaavan valmisteluvaiheen aineistona pidettiin jo aiemmin nähtävillä urheilupuiston toiminnallinen yleissuunnitelma, sen seloste sekä selvitysaineistoa.

Suurin osa palautteesta kohdistui urheilupuiston yleissuunnitelmassa esitettyihin liikenne- ja pysäköintijärjestelyihin sekä urheilupuiston toimintaan ja reitistöjen suunnitteluun.

Tampereen kaupungin mukaan toiveiden mukaisia toimenpiteitä pysäköintipaikkojen lisäämiseksi tai latureittien muuttamiseksi ei kuitenkaan voida toteuttaa, jotta pystytään turvaamaan kaavan tavoite jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden paremmasta turvallisuudesta sekä merkittävien luonnonarvojen turvaamisesta alueella.

Alueella ole tilaa uusille pysäköintialueille ilman, että muutettaisiin valmiita pelikenttäalueita pysäköintiin. Asemakaavassa mahdollistetaan pysäköintilaitoksen rakentaminen urheiluhallin edustalle vaihtoehtona pintapysäköinnille. Tällä ratkaisulla voidaan nykyinen pysäköintipaikkamäärä jopa kaksinkertaistaa.

Urheilupuiston ydinalueen muuttaminen autottomaksi parantaa jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta. Autojen, linja-autojen ja polkupyörien pysäköintiä selkeytetään nykyisestään uusin järjestelyin ja uusien pyöräpysäköintipaikkojen avulla. Pyöräliikenteen uusi reitittäminen urheilupuiston ydinalueella parantaa jalankulkijoiden, hiihtäjien ja pyöräilijöiden turvallisuutta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut