Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereelle on syntymässä kokonaan uusi rantakortteli, katso kuvat – Vanha Abloyn alue menossa uuteen käyttöön

Uusi Tohlopinrannan asuinalue etenee.

Läntisen Tampereelle tulevasta uudesta asuinalueesta Tohlopinrannasta on valmisteltu asemakaavaehdotus, jonka yhdyskuntalautakunta hyväksyi tiistaina osaltaan asetettavaksi nähtäville.

Lautakunta äänesti ehdotuksen pöydälle jättämisestä, mutta jatkoi käsittelyä äänin 6–5.

Lautakunta lisäsi yksimielisesti toivomusponnen, että Väylävirastolta pyydetään lausunto mahdollisesta lähijunaseisakkeesta asemakaava-alueelle.

Noin 750 asukkaalle mitoitettu muutos koskee Tohloppi-järven rannassa sijaitsevaa entistä Abloyn tehtaan aluetta lähiympäristöineen.

Asemakaava mahdollistaa uuden kaupunkimaisen asuinkorttelin rakentumisen Epilänharjun kaupunginosaan.

Uusien asuinkorttelien pinta-ala on 1,75 hehtaaria.

Alueen maaperä on puhdistettu teollisuuskäytön jäljiltä. Alueen läpi kulkeva Tohlopinranta-katu siirtyy etelämmäksi radan viereen.

Asemakaavalla muodostetaan asuinkerrostalojen korttelialue, teollisuusrakennusten korttelialue, katualuetta, liikennealuetta, virkistysaluetta, suojaviheraluetta ja vesialuetta.

Ajoneuvoliikenteeltä vapautuva ranta-alue osoitetaan yleiseen virkistyskäyttöön. Kaava-alueen luoteisosassa sijaitseva metsäinen alue säilyy virkistysalueena.

Epilä on vanhaa teollisuusaluetta, jossa teollinen toiminta on alkanut jo 1900-luvun alussa. Viimeisin teollisuusyritys kaava-alueella on ollut Abloy, jonka toiminta siellä päättyi vuoden 2011 lopulla.

Tohlopin ranta-alueet virkistysympäristönä Tohloppi-järven ranta-alueet ovat tärkeää virkistysympäristöä, Alueelle on laadittu koko Tohlopin ympäristön kattava kehittämissuunnitelma ja viheralueiden hoitosuunnitelma.

Asemakaavaehdotus siihen liittyvine aineistoineen on tarkoitus asettaa julkisesti nähtäville 4.1.–5.2.2021 väliseksi ajaksi. Asemakaava menee vielä kaupunginhallituksen ja -valtuuston käsittelyyn.