Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen keskustaan tulee uusi pyöräkaistayhteys

Tampereen Yliopistonkadulle on tulossa yksisuuntaiset pyöräkaistat ajoradan viereen. Ajorata muuttuu pääosin yksikaistaiseksi suuntaansa. Myös Tampere-talon tilausliikenteen tarvitsemia pysäköintipaikkoja on tulossa.

Moottoriajoneuvoliikenteen osalta ajorata muuttuu koko katujaksolla 2-kaistaiseksi lukuun ottamatta Kalevantien liittymää, jossa säilyy kääntymiskaista vasemmalle ja oikealle. Ajokaistaleveytenä on 3,5 metriä.

Itsenäisyydenkadun liittymästä kääntymiskaistat poistuvat, mutta yksi kaista suuntaansa riittää olennaisesti pienentyneelle liikennemäärälle. Kadun liittymäratkaisut säilyvät muilta osin entisellään.

Yliopistonkadun itäreunan yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä muutetaan jalkakäytäväksi. Kadun länsireunan jalkakäytävä säilyy entisellään. Suojatieylitykset ja keskeisimmät jalankulkuyhteydet toteutetaan esteettömyyden erikoistason mukaisina.

Pyöräily siirretään yksisuuntaisille pyöräkaistoille ajoradan reunaan, mikä ratkaisu tukee taajama-alueilla tavoiteltavaa oikeanpuoleisen liikenteen periaatetta 1.6.2020 uudistuneen tieliikennelain hengessä.