Nyt tavara-aseman siirto konkretisoituu katuverkossa – Heti joulun jälkeen pääsee suoralle Ratapihankadulle

Joulun jälkeen pääset ajamaan tavara-aseman vanhan paikan päältä. Joonas Alanne/Tamperelaisen arkisto
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Ratapihankadun uusi osuus avataan liikenteelle heti joulun jälkeen maanantaina

Linjaus on nyt rakennettu suoraksi siirretyn tavara-aseman ja Morkun aukion kohdalla, ja katuosuus avataan liikenteelle maanantaina 28. joulukuuta.

Ratapihankatu ulottuu Rantatunnelilta Viinikan liittymään ja kulkee nimensä mukaisesti pitkän osuuden radan viertä.

Katu ylittää Rongan alikulun uudella Morkun sillalla, joka on rakennettu Rongan alikulun jatkeeksi.

Koska kadulta puuttuvat vielä ajoratamerkinnät, liikennettä ohjataan liikenteenohjauslaitteilla.

Ratapihankadulta pohjoisen suunnasta Tammelaan kääntyvät ajavat Väinölänkadun kautta, ja Väinölänkadulta pääsee myös kääntymään Ratapihankadulle molempiin suuntiin. Ratapihankatua etelän suunnasta ajavat pääsevät kääntymään Tammelaan myös Tammelankadun kautta, mutta Ratapihankatua pohjoisen suunnasta ajavat eivät pääse kääntymään Tammelankadulle.

Nyt suljetaan myös väliaikaiseen kiertoreittiin kuulunut pätkä Ratapihankadulta Peltokadulle. Peltokadun liikennejärjestelyt muuttuvat siten, että katu on kokonaan kaksisuuntainen.

Vellamonkadulta Ratapihankadulle rakennetaan kokonaan uusi ajoyhteys vuonna 2021 samalla, kun rakennetaan muita Ratapihankatua risteäviä katuja.

Ratapihankadun valaistus on osittain väliaikainen voimalaitoksen työmaan erikoiskuljetuksien takia. Nyt avattavalla Ratapihankadun osuudella kadulla on kaksi kerrosta päällystettä. Ylin päällystekerros tehdään keväällä 2021, jolloin tehdään myös muita viimeistelytöitä ja lopullinen katuvalaistus.

Jalankulun ja pyöräilyn reitit säilyvät tässä vaiheessa ennallaan.

Alueella jatkuvat rakennustyöt. Talvella Peltokadulla ja tulevan Vellamonkadun osuuden kohdalla tehdään kaukokylmälinjan siirtotyö. Toukokuussa alkavassa katu-urakassa rakennetaan Ratapihankatua risteävät kadut Vellamonkatu ja Tammelankatu ja myös Peltokatu.

Ratapihankadulle ja Murtokadulle rakennetaan urakan yhteydessä jalkakäytävät. Myös Murtokadun ja Scandicin seutu rakennetaan katusuunnitelman mukaiseksi.

Kommentoi

Mainos: Pirkanmaan Osuuskauppa

Kuka olet ilman titteliäsi? Ihmisten työpaikan mallit kertovat

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut