"Ratkaisevat päivät edessä" – Koronanyrkki jakoi silti välitodistuksen pirkanmaalaisille

Lappeenrannan kaupunki seuraa tarkasti koronatilanteen kehittymistä sekä viranomaisten suosituksia ja ohjeistuksia. Päivi Halonen
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Pirkanmaan koronatilanne on rauhoittunut, mutta perustasolle vielä matkaa, toteaa Pirkanmaan koronanyrkki.

Myönteisestä kehityksestä huolimatta edelleen kiihtymisvaiheessa. Koronan ilmaantuvuusluku on laskusuuntainen ja on nyt 54 kohden 100 000 asukasta. Positiivisten testien osuus kaikista testeistä on nyt yksi prosentti edeltäneen seitsemän päivän ajalta.

Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän suositukset ovat voimassa 10.tammikuuta saakka. Avin kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 17. tammikuuta asti.

Pandemiaohjausryhmä haluaa kiittää Pirkanmaan asukkaita ja kuntia suositusten noudattamisesta. Syyskuun rauhalliseen tilanteeseen on kuitenkin vielä pitkä matka.

– Pirkanmaan ”välitodistus” näyttää nyt hyvältä. Tavoitteenamme on kuitenkin päästä koronatartunnoissa perustasolle. Joulunaika ja vuodenvaihde ratkaisevat sen, voidaanko suosituksia ja rajoituksia Pirkanmaalla lieventää. Toivomme, että joulua ja uutta vuotta vietetään alueellamme turvallisesti, sanoo pandemiaohjausryhmän puheenjohtaja Juhani Sand tiedotteessa.

Viime viikolla Pirkanmaalla todettiin yhteensä 117 uutta tartuntaa. Tartuntojen läheistä pystyttään selvittämään noin 80 prosenttia. 39 prosenttia sairastuneista oli edeltävästi karanteenissa.

Perhepiiristä tuli yhteensä 26 koronatartuntaa, hoito- tai hoivayksiköstä 20, työpaikoilta 21 ja sukulaisen tai ystävän tapaamisesta 11 koronatapausta. Tartuntoja oli viime viikolla yhteensä 11:ssa eri työpaikassa. Ulkomailta tuli kahdeksan tartuntaa. Yksityisistä juhlista tartunnan sai kaksi henkilöä, kuten myös yläkoulusta. Loput neljä olivat muita yksittäisiä tartuntalähteitä.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut