Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisvuosi 2020 | Tampereen Viialan surma järkytti kaupunkia tammikuussa – Paljastui, että kyseessä oli ennalta sovittu tilaustyö

Tämä juttu on julkaistu kesäkuussa 2020.

Tammikuussa 2020 Tampereella sattui poikkeuksellinen surmatyö, kun Viialan kaupunginosassa sijaitsevasta rivitaloasunnosta löytyi surmattuna hieman yli 40-vuotias mies.

Paljastui, että kyseessä oli tilaustyö, jossa miehen aikuinen poika oli tilannut surman Jyväskylässä asuneelta mieheltä. Tapauksen taustoista selvisi, että pojan vanhemmat olivat eronneet ja poika oli isälleen katkera tämän alkoholismista. Isä oli sittemmin lopettanut alkoholinkäytön.

Tampereen Vasaratien surmatyön tunnustaneelle 19-vuotiaalle miehelle tuli teon jälkeen kiire. Asia on pääteltävissä poliisin esitutkintamateriaalin kuvatallenteista. Värikkäästä hupparista helposti tunnistettava mies tallentui valvontakameraan juoksemassa keskustan suuntaan Sotilaankadun Neste-huoltoaseman kohdalla kello 8.38 tammikuun viimeisenä keskiviikkoaamuna.

Sitten mies tallentui Tampereen linja-autoaseman valvontakameraan kello 10.25.19. Miehellä oli jälleen kiire: oli päästävä takaisin Jyväskylään ensimmäisellä mahdollisella bussilla.

Vuoroa Tampereelta Jyväskylään kuljettaneella miehellä ei ollut tuossa vaiheessa aavistustakaan siitä, että kyytiin nousi murhaaja. Vuoro meni muutenkin normaalisti, kunnes Jämsän lähistöllä naismatkustaja tuli sanomaan, että vessa on ollut varattuna Tampereelta saakka.

– Vessasta oven avasi nuori kaveri, jolla oli oikea käsi paperilla vuorattu. En sanonut miehelle mitään, kun hän avasi oven. Oven avattuaan tämä mies pyyteli minulta kovasti anteeksi, että on varannut vessan. Hän sanoi, että hänellä tuli haava ja sen vuoksi huono olo, kuljettaja kertoi tapahtuneesta kuulusteluissa.

Paljastui, että kyseessä oli tilaustyö, jossa miehen aikuinen poika oli tilannut surman Jyväskylässä asuneelta mieheltä.