Tapaninpäivänä voi lähteä testaamaan vaikka Sorsapuiston uutta tekojäärataa! – ”Luistimet ovat poltelleet kaapissa”

Liikunta: Uusi tamperelainen kohtauspaikka ei jää tyhjäksi edes vesisateessa ja lämpöasteiden vallitessa.

On kirjoituspäivänä kolme päivää jouluaattoon, mutta taivaalta sataa vettä ja ulkolämpötilakin on lähempänä kymmentä kuin nollaa astetta.

Siitäkin huolimatta Sorsapuiston tekojäärataa kiertää muutama sinnikäs luistelija. Ikäjakaumaa on koululaisesta jo varttuneempaan aikuiseen. Väkeä tulee paikalle koko ajan lisää, eikä ilmeistä päätellen hikinen joulukuun sääolosuhde tunnu haittaavan.

Tilannetta tarkkailee syrjemmältä Heikki Salo, 75 vuotta. Hänellä ei ole tällä kertaa luistimia jalassa, mutta monet kerrat hän on tamperelaista elämää luistinten päältä ehtinyt elämässään tarkastella.

– Onhan tämä hyvä! En ole itse enää moneen vuoteen luistellut, mutta on hienoa että jälkikasvu pääsee tänne. Aina se on päätöksenteossa tuntunut vähän viivästyvän, on tullut ratikkaa väliin ja rahaa on mennyt erilaisiin asioihin, mutta on se vaan hienoa että se on nyt tässä, Salo ilahtuu.

Konkari ymmärtää hyvin, miksi tekojää on noussut suureen suosioon jo lyhyellä ajalla.

– Ennen vanhaan sai luonnonjäitä helpolla, mutta eihän niitä tällaisina talvina saa.

Jäälle astelevat kolme 27-vuotiasta naista: kaverukset Hannele Laitinen, Essi Mäkinen ja Ella Turunen. Laitinen on tuonut kaverinsa paikalle katsomaan, millainen on uusi ja paljon kävijöitä kerännyt tamperelainen ulkoliikuntapaikka.

– Minä olen meistä ainoa täkäläinen. Oli aika tuoda myös tytöt tänne tutustumaan, Laitinen kommentoi.

Mäkinen on puolestaan Helsingistä, joka on ollut tekojäiden näkökulmasta Tamperetta edellä.

– On hienoa, että myös Tampereelle tuli nyt tällainen mahdollisuus.

Kolmikosta Laitinen harrastaa aktiivisesti myös muodostelmaluistelua.

– Hallit ovat säpissä, joten aikuisluistelut sisätiloissa ovat olleet kortilla. Tämä on kätevä tapa pitää taitoa yllä, Laitinen kuvailee.

Kolmikko pitää vähän myyttisenä ajatusta siitä, etteivätkö nuoret tai nuoret aikuiset enää ulkoliikunnasta tai luistelusta innostuisi.

– Luonnonjäät ovat olleet minun elämässäni aina, pelkistää Mäkinen.

Tampereen kaupungin ulkoliikunnasta vastaava liikuntapäällikkö Mikko Heinonen on havainnut, että tekojään suosio on ollut kovaa luokkaa loppuvuoden aikana.

– Varmasti koronan myötä on ollut suositumpi kuin mitä olisi muuten ollut – nyt kun sisäliikunta on kiinni. Laskureita meillä ei ole kun aluetta ei aidattu, eli tarkkaa kävijämäärää ei saada, mutta uskoisin että yli tuhat käy päivässä.

Heinosen mukaan palautetta tuli alussa mailattomien ja mailallisten alueista

– Tämä on saatu pikkuhiljaa kuntoon. Kaikkein tyypillisintä käyttäjää on vaikea luonnehtia, paljon käy lapsia ja nuoria ja tietysti sitten perheitä.

– Huonon viime talven jälkeen luistimet ovat monilla poltelleet kaapissa. Palaute on ollut kaikkiaan hyvää, Heinonen luonnehtii.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut