Kansanedustaja Sofia Vikman kritisoi Sanna Marinin hallitusta terrorismilainsäädännöstä – "Eikö suomalaisten turvallisuus ole hallitukselle prioriteetti?"

Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Kokoomuksen tamperelainen kansanedustaja, tiedusteluvalvontavaliokunnan jäsen Sofia Vikman kysyy "missä viipyy Marinin hallituksen lupaama esitys terrorismilainsäädännön päivittämiseksi".

Vikman huomauttaa, että hallituksella on ollut jo kokonainen vuosi aikaa valmistella eduskunnalle terrorismilainsäädäntöön tarvittavat muutokset.

– Marinin hallitus linjasi osana joulukuun 2019 al-Hol-päätöstä arvioivansa tarpeet ja tekevänsä tarvittavat korjaukset terrorismia koskevaan lainsäädäntöön. Nyt reilu vuosi linjauksen jälkeen esitys on edelleen valmistelussa. Samaan aikaan muita hallituspuolueille tärkeitä uudistuksia on runnottu ennätysvauhtia läpi. Eikö suomalaisten turvallisuus ole hallitukselle prioriteetti? Vikman kysyy.

Vikmanin mukaan uudistuksen kanssa viivyttely kertoo siitä, ettei hallitus ota terrorismiin liittyviä turvallisuusuhkia riittävän vakavasti.

– On kuvaavaa, että Marinin hallitus suuntaa joululomalle ennen kuin terrorismilainsäädäntöä koskeva lakiesitys saatiin eduskuntaan, Vikman sanoo.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut