Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ehdotus: Koronan takia käyttämättömät lounasedut vaikeuksissa oleville ravintoloille tai vähävaraisille

Kokoomuksen tamperelaisen varapuheenjohtajan Anna-Kaisa Ikosen mukaan käyttämättömät lounasedut piäisi ohjata vähävaraisten ja ravintoloiden tukemiseksi

Ikonen on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen lounasetujen kireiden rajoitusten joustavoittamisesta korona-aikana.

Verottaja linjasi viime maaliskuussa, että ravintoetua voi tilapäisesti käyttää myös ruoan kuljetuskustannuksiin. Perusteena oli se, että ravintoedun normaali käyttö lounasravintoloissa on estynyt työntekijöiden joutuessa työskentelemään kotona.

Ikonen näkee, että lounasetujen suhteen tehtiin hyvä ja tarpeellinen poikkeus, mutta verottajan ohje vie kuitenkin tältä poikkeukselta merkityksen.

– Kotiin saa tuoda yhden lounaan, jonka voi maksaa lounassetelillä. Kuljetuksen osuuden voi maksaa kuitenkin vain yhdestä ateriasta kerrallaan. Osa kuljetusyhtiöistä perii jokaisesta ateriasta oman kuljetusmaksun ja etätyötä tekevät haluaisivat tilata useampia aterioita kerrallaan, jotta kuljetuksen osuus ateriaa kohden ei muodostu kohtuuttomaksi, Ikonen sanoo tiedotteessa.

Ikonen on kirjallisessa kysymyksessään ehdottanut, että ruokalähettipalvelu voisi hyväksyä lounassetelimaksun koko perheen ateriasta, jolloin sellaisen voisi tilata helposti ilahduttamaan jotakin tarvitsijaa sen sijaan, että lounassetelit vanhentuvat etätyöaikana kortilla.

– Moni haluaisi tukea ravintoloita vaikeina aikoina sekä lahjoittaa esimerkiksi vuoden päätteeksi käyttämättömiä lounasetuja vähävaraisille ja niitä kipeämmin tarvitseville, Ikonen sanoo.