Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vara-Virta Jani Koskinen elää musiikista! – "Koronan vuoksi ajatus kiertueesta typistyi yhdeksi konsertiksi"

Jani Koskiselle on ollut kölvistä asti selvää, mitä hän aikoo tehdä elämässään.

– Olin 11-vuotiaana mukana Tampereen Työväen Teatterin Tukkijoella-näytelmässä. Silloin tajusin, että tämä on se mun juttu, Koskinen tunnustaa.

Muutama vuotta myöhemmin laulaja oli jo muun muassa vaikuttanut solistina puolustusvoimien varusmiesorkesterissa ja tahkonnut trubaduurina 300 esiintymistä vuodessa kaikkialla Suomessa.

Vuonna 1994 vauhti kiihtyi. Ensin Koskisen Aurinkosirkus-yhtye menestyi Syksyn sävelessä. Sen jälkeen roolit Virgo- ja Rent-musikaaleissa johtivat näyttämölle Rauman teatteriin.

– Virgon jälkeen aloin tehdä näyttelijän työtä päätyönäni. Se on onneksi jatkunut näihin päiviin saakka, Koskinen toteaa.

Koskinen on kunnostautunut erityisesti musiikkiteatterissa. Sappeessa kahtena kesänä koettu tulkinta Olavi Virran tuotannosta tuodaan nyt Tampere-taloon. Koskisen ja Ilkka Koivulan yhteinen konsertti soi 18. helmikuuta.

– Koronan vuoksi ajatus kiertueesta typistyi yhdeksi konsertiksi. Tilannetta tarkastellaan keväällä uudestaan, Koskinen vihjaa.

Suomen johtava vara-Virta on myös levyttävä artisti, jonka seuraava pitkäsoitto ilmestyy kesällä 2021.

Juuri julkaistu single Ei se mennytkään niin on Jimi Hautamäen sävellys ja Emma Johanssonin sanoitus.

– Uutta biisiä rakennettiin vahvasti tunnepuolen kautta. Haluttiin säilyttää se intiimi, lähes kuiskauksen omainen fiilis kappaleessa.

– Myös tulevissa biiseissä on vahvasti panostettu siihen, mitä tunnetilaa halutaan tuoda esiin laululla, kuin se olisi yksi instrumentti muiden joukossa, Koskinen paljastaa.