Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisvuosi 2020 | Muistatko missä olit, kun Tampereen ratikka lipui ensimmäistä kertaa Hämeenkadulle? – Näin tulokasta juhlittiin kuin maailmanmestaruutta, katso video, jonka on nähnyt jo 40 000 katsojaa

Tämä juttu on julkaistu Tamperelaisen verkkosivuilla 15.11.2020.

Sunnuntai 15. marraskuuta kello 10.20. Aika lailla minuutilleen tuolloin koettiin se hetki, kun Ratikka alitti ensimmäisen kerran Tampereen rautatiesillan ja liikkui siitä sujuvasti Tampereen Hämeenkadulle.

Nyssen linjoille jättimuutoksia kesällä 2021, katso uudet linjat ja bussinumeroinnit – Tampereen keskustan pysäkkipaikatkin menevät uusiksi

Ratikkaa oli selvästi odotettukin ja kovasti olikin: ihmiset kävelivät, hymyilivät ja juoksivat sen rinnalla, takana ja edessä, ja kamerakännykät lauloivat. Oli kyse historiallisesta hetkestä. Sen huomasi myös Tamperelaisen Facebook-yhteisöstä: Hämeenkadulle saapumisesta kuvattu live-video on kerännyt tähän päivään mennessä yli 40 000 katselukertaa.

Kauan odotettua kulkupeliä oli saapunut keskustaan seuraamaan sadoittain, kenties jopa tuhansia seuraajia. Moni teki ratikasta tarkkoja huomioitakin: moni ihmetteli ajoittain hiljaiselta vaikuttanutta tilannenopeutta esimerkiksi Itsenäisyydenkadulla.

Näin Ratikan koeajot jatkuvat loppuviikolla Tampereen keskustassa – "On hyvä muistuttaa jälleen liikenneturvallisuudesta"

Testejä tehtiin marraskuussa 2020 myös kahdella vaunulla yhtä aikaa. Ensimmäisen sunnuntain koeajojen aikana keskustan bussiliikenne on ollut osittain kiertoreiteillä ja Hämeenkadun bussipysäkit sen aikaa pois käytöstä.

Kivet paikoillaan, portaat kunnossa... – 2,5 vuotta siihen meni: Hämeensilta on nyt valmis!

Ratikka Hämeenkadulle