Kauppakeskus Duo menee remonttiin ja saa uusia liikkeitä – Hervantalaisten takaisin vaatima UFF tekee samalla paluun

Tämä on havainnekuva siitä, miltä Duo näyttänee uudistuksen jälkeen. Bolder Development Oy.

Teemu Nurmi

Tampereen Hervannan keskustassa sijaitsevassa Kauppakeskus Duossa on käynnistetty remontti yleinen ilmeen sekä brändin uudistaminen. Duossa avautuu piakkoin myös uusia liikkeitä.

Duo uutisoi viime viikolla nettisivullaan, että kauppakeskuksen uusia ravintoloita ovat Rax Pizzabuffet ja aasialaistyyppinen Fire Wok, jolla on ravintoloita eri puolilla Suomea, muun muassa Pirkkalassa. Kauppakeskuspäällikkö Jenna Vehka-aho kertoo ravintoloiden aukeavan Duossa maalis-huhtikuussa 2021.

UFF:n vuokrasopimuksen irtisanominen nosti Hervannassa lokakuussa melkoisen kampanjoinnin liikkeen säilyttämisen puolesta. Ilouutinen hervantalaisille on, että UFF tekee pian paluun Duoon.

– Pyrimme jatkuvasti kehittämään Duoa ja parantamaan palveluvalikoimaa, muun muassa tekemämme asiakaskyselyn toiveiden mukaan, ja toisinaan se tarkoittaa sitä, että toimintoja joudutaan uudelleen sijoittelemaan. Kävimme UFF:n kanssa läpi erilaisia vaihtoehtoja Duossa ja toisesta kerroksesta, Hesburgerin yläkerrasta, löytyivät uudet tilat myymälälle. Uusiin tiloihin tulee oma sisäänkäynti Insinöörinkadulta, josta ensi keväänä alkaa ratikkakin kulkea. Tiloihin tulee käynti myös kauppakeskuksen sisältä, 2. kerroksesta. Alustava aikataulu UFF:n avaukselle on keväällä 2021, Vehka-aho kertoo.

Duo on saanut tänä vuonna uuden logon ja valomainokset, sisäänkäyntejä ja opasteita on päivitetty sekä parkkijärjestelmää ja verkkosivuja on uusittu.

Nyt käynnissä on kauppakeskuksen vanhan osan remontti, jossa uudistetaan lattialaatoitus, parannetaan valaistusta, maalataan rappukäytävä ja rakennetaan yhtenäinen alakatto.

Kävimme UFF:n kanssa läpi erilaisia vaihtoehtoja Duossa ja toisesta kerroksesta, Hesburgerin yläkerrasta, löytyivät uudet tilat myymälälle.

Myös Museoviraston suojelema suihkulähde tulee saamaan vihersomistusta. Suihkulähde on monelle Duon asiakkaalle yksi Duon tunnistettavimpia elementtejä. toteaa kauppakeskuspäällikkö Vehka-aho.

– Uudistuksen myötä saamme vanhan puolen yleisilmeen siistimmäksi ja raikkaammaksi. Vuonna 1979 valmistuneen vanhan puolen arkkitehtuuria halutaan kunnioittaa, sillä arkkitehtipariskunta Raili ja Reima Pietilän kädenjälki näkyy siinä ja rakennus on Museoviraston suojelema. Suunnitelmia onkin käyty tiiviisti läpi yhdessä Museoviraston kanssa. Yli 40-vuotias rakennus kaipaa kuitenkin huoltoa ja päivitystä, sillä siellä vierailee tuhansia ihmisiä päivittäin, hän muistuttaa.

Uudistustyö on valmis helmikuun 2021 puolivälissä.

Kiinteistösijoitusyhtiö Citycon myi Kauppakeskus Duon pohjoismaiselle kiinteistösijoittaja NREP:lle viime vuoden kesäkuussa. NREP omistaa nyt Duon uuden puolen kokonaisuudessaan sekä vanhasta puolesta eli Hervannan Liikekeskuksesta yli 90 prosenttia.

– Neuvottelut vähemmistöosakkaiden kanssa ovat käynnissä, mutta neuvottelut ovat luottamuksellisia. Olemme kehittäneet Duon palvelutarjontaa viime vuonna teettämämme asiakaskyselyn pohjalta muun muassa tuomalla Duoon lisää ravintoloita sekä sujuvaa arkea tukevia palveluita, kuten Digishopin, asset manager Anu Hulkkonen NREP:lta kertoo.

Kauppakeskus Duo

Duon, alun perin Hervantakeskuksen, alkuperäisen osan suunnitteli arkkitehtipariskunta Raili ja Reima Pietilä.

Keskus valmistui syksyllä 1979.

Kauppakeskus valmistui vuonna 2007 laajennusosa, joka on arkkitehtitoimisto Eero Lahti Oy:n suunnittelema.Laajennus kaksinkertaisti tilat ja samalla keskuksen nimeksi tuli Duo.

Duossa toimii kolme päivittäistavaramyymälää: Lidl, S-market ja K-Supermarket. Lisäksi siellä on muun muassa Alko. Pohjakerroksessa on maanalainen pysäköintihalli.

Kommentoi

Mainos: Pirkanmaan Osuuskauppa

Kuka olet ilman titteliäsi? Ihmisten työpaikan mallit kertovat

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut