Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sosiaalipäivystys ja äkillinen kriisityö siirtyy samaan yksikköön Tampereella

Tampereen kaupungin sosiaalipäivystyksen nimi muuttuu 1.1.2021 alkaen sosiaali- ja kriisipäivystykseksi.

Kriisityö on aiemmin järjestetty Tampereen kaupungin akuuttipsykiatrian poliklinikalla. Sosiaalipäivystyksen yhteydessä kriisityö on toiminut marraskuun alusta lähtien. Palvelu on tarkoitettu tamperelaisille ja orivesiläisille asiakkaille.

Kriisityö toimii toistaiseksi väliaikaisissa tiloissa Tietotalolla osoitteessa Naulakatu 2. Sosiaalipäivystys toimii Tampereen pääpoliisiaseman tiloissa, osoite on Sorinkatu 12. Sosiaalipäivystyksellä on toimintaa myös ensiapu Acutan yhteydessä.

Kriisityö on tarkoitettu äkillisesti traumaattisen tapahtuman kohdanneille ihmisille. Tapahtuneen jälkipuinnilla pyritään ehkäisemään kriisien aiheuttamia jälkireaktioita. Niitä ovat muun muassa ahdistavat muistot ja mielikuvat tapahtuneesta, syyllisyys, häpeä omasta selviytymisestä, univaikeudet ja muistihäiriöt.

Kriisityön ja sosiaalipäivystyksen yhdistyminen liittyy toimintojen uudelleen organisointiin. Samalla Tampere siirtyy sosiaali- ja terveysministeriön suosituksen mukaiseen malliin, jossa kriisityö järjestetään osana sosiaalipäivystyksen toimintaa.

Kriisityöhön voi tarvittaessa ottaa yhteyttä puhelimitse 050 502 0555. Virka-ajan jälkeen puhelut kääntyvät automaattisesti sosiaalipäivystykseen, joka palvelee ympäri vuorokauden puhelinnumerossa 0500 625 990. Sosiaalipäivystykseen saa yhteyden myös soittamalla yleiseen hätänumeroon 112.