Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaalaismies sai syytteen hyvin harvinaisesta rikoksesta – hallusta löytyi ainetta, jolla ei ole myyntilupaa Suomessa

Pirkanmaan käräjäoikeus on käsitellyt isompaa asiakokonaisuutta, johon liittyy hyvin monia eri henkilöitä, jotka ovat suurilta osin syytteessä erilaisista huumausaineisiin liittyvistä rikoksista. Näihin kytkeytyy olennaisesti myös sarja ajoneuvorikkomuksia ja rattijuopumuksia.

Kokonaisuuteen liittyy myös juridisesti harvinaisempi rikosnimike: laiton tuontitavaraan ryhtyminen. Pirkanmaalainen on mies on asiassa ottanut huostaansa omaisuutta, johon nähden sitä maahan tuotaessa on tehty salakuljetusrikos. Hän on ottanut huostaansa 85 millilitraa gammabutyrolaktonia (GBL): kyseessä on psykoaktiivinen aine, jolla ei ole myyntilupaa Suomessa.

GBL:ssä on kyse arkisemmin sanottuna lakka-huumeesta. Sitä käytetään esimerkiksi sekoitettuna mehuun.

Laittomaan tuontitavaraan ryhtymisestä tuomitaan, jos henkilö käsittelee tietoisesti ja laittomasti omaisuutta, jota maahantuodessa on rikottu tuontimääräyksiä tai tehty verorikos. Lievästä laittomaan tuontitavaraan ryhtymisestä ei rangaista yhtä ankarasti kuin rikoksen tavallisesta muodosta.

Mieheen kohdistuvasta syytekokonaisuudesta vaaditaan noin viiden kuukauden mittaista ehdotonta vankeusrangaistusta.