Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kovis-Ranesta tuli pehmeä Rauno Korpi – "Tein nuorena muutoksen sitten vaikka väkisin..."

Näkökulma: Pertti Tanhuan kanssa kirjoitettu kirja Sinullakin on oikeus onnistua esittelee kehittymistä armon ja lempeyden kautta.

Ystävää auttaen, ystävä kottikärryinä, ystävä reppuselässä. Ystävän kanssa yhdessä Pyynikin portaita juosten. Kerran, toisen, kolmannen. Ja tuo toistomäärä oli vasta alkua.

Puhutaan Rauno Korvesta, 69, joka 1980-luvulla pisti kertarysäyksellä uuteen uskoon paitsi tamperelaisen jääkiekkoilun vaatimustason ja Tapparan edustusjoukkueen harjoittelun, mutta myös muutti osaltaan suomikiekkoa ammattimaisempaan suuntaan.

Terminologian tasolla puhuttiin ystävistä, mutta liian kaverillinen ei muuten saanut olla. Tuloksenteko oli tärkeintä.

Tapparan edustusmiehistön legendaarinen viikon päätösharjoitus kertoi paljon myös Korvesta: autoritäärinen valmentaja ei uskonut siihen, että mukavilla konsteilla saisi ammattilaistuvassa urheilussa tuloksia aikaiseksi.

Mestaruuksia tuli, mutta hintaakin sai sen eteen maksaa. Se oli selvää, että pelaajat olivat takuuvarmasti kunnossa. Sinne päästiin kaukana mukavuusalueelta.

Kun jaksoi tunnin Pyynikin portaita kesähelteellä, jaksoi seuraavana keväänä riittävästi enemmän Suomen-mestariksi.

– Se oli sen ajan Ranea. Varmasti olisin välttänyt monenlaiset tilanteet hiukan erilaisella tavalla suhtautua elämään ja ihmisiin, Korpi naurahtaa.

Nyt mestarivalmentaja on huomannut, että mukavuusalueella on sittenkin hyvä olla.

– Suuri määrä ihmisiä kokee päivittäin tyytymättömyyttä, kun unelmat ja halutut muutokset eivät koskaan tunnu toteutuvan. Haasteet voivat liittyä ihan mihin elämänmuutokseen tahansa.

Nyt Rane on innostunut aivan muunlaisesta ajattelusta. Siinä ei kiirehditä, mittailla tai tamperelaisittain häslätä. Kysymys on nimenomaan pehmeästä otteesta – sellaisesta, joka antaa jokaiselle mahdollisuuden onnistua.

Korpi on kirjoittanut monivuotisen yhteistyökumppaninsa Pertti Tanhuan kanssa kirjan Sinullakin on oikeus onnistua, joka käsittelee uutta, pehmeää johtamisen mallia. Ranen johtamissa urheilujoukkueissa psykologina työskennellyt Tanhuakin tietää Korven luonteen kuin omat taskunsa yli 30 vuoden kokemuksella.

– Suurimmalle osalle ihmisistä perinteinen ajattelusapluuna, mindset ei yksinkertaisesti toimi ja lopputuloksena tärkeät muutokset elämässä jäävät yrityksesi, Tanhua sanoo.

– Tein nuorena muutoksen sitten vaikka väkisin jos se ei helpolla tapahtunut. Nykyään ajattelen, että jos muutos ei kerrasta tapahdu, ei se mitään, Korpi pohtii.