Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt se on varmaa: Doriksen viimeiset illat ja yöt ovat edessä – Omistaja vihjaa jo yllätyspaluusta

Tamperelaisten yökerhojen legenda Doris lopettaa toimintansa vuoden lopussa – ainakin toistaiseksi.

Doriksen talo puretaan ja paikalle rakennetaan yhdeksänkerroksien asuintalo.

Doris on kuietnkin vielä avoinna vuoden loppuun saakka jokaisena päivänä.

– Dorista ei kaatanut 90-luvun lama, ei trendiyökerhobuumi eikä edes korona, sanoo Doriksen omistavan Aleksin Ravintolat Oy -perheyrityksen toimitusjohtaja Jaakko Sinivuori tiedotteessa.

Doris on perustettu vuonna 1986. Sinivuori muistutta, että Doriksen peruskonsepti omaperäisenä yökerhon ja rock-klubin hybridinä on säilynyt hämmästyttävän samanlaisena, vaikka musiikkitrendit ja kulutuskäyttäytyminen ovat muuttuneet.

Tamperelaisessa ja valtakunnallisessa ravintolabisneksessä Doris on pitkäikäisyyden ohella harvinaisuus myös siksi, että on pysynyt vuosikymmeniä samassa omistuksessa.Jaakko Sinivuoren äiti, äiti, tamperelaisen ravintola-alan legenda, Saara Sinivuori aloitti toiminnan samoissa Aleksanterinakadun tiloissa jo 1972.

– Olemme aina olleet opiskelijoiden, individuaalien ja musiikillisten alakulttuuridiggareiden suosiossa. Meillä sekä asiakkaat että henkilökunta olivat hipstereitä jo kauan ennen kuin koko termi oli keksitty, Jaakko Sinivuori myhäilee.

Vaikka Doriksen soitot on soitettu Aleksanterinkadulla, Jaakko Sinivuori uskoo, että se voi tehdä comebackin tulevaisuudessa jossain muodossa.

– Jos sopivasti rokkaava ravintolatila löytyy, kukapa tietää, Jaakko Sinivuori aprikoi hymyillen.

Tamperelaisen järjestämän Paras Tamperelainen Bilepaikka -äänestyksen Doris on voittanut useampaan kertaan. Viimeisin voitto on viime keväältä.