Lamminrahkan yhtenäiskoulun toteuttaminen vahvistui – Kyseessä on Kangasalan ja Tampereen yhteinen hanke

Lamminrahkan yhtenäiskoulun hankesuunnitelma ja kouluun liittyvät Kangasalan ja Tampereen kaupunkien väliset sopimukset hyväksyttiin Tampereen lautakunnissa tällä viikolla. Kangasalla asia toteutettiin jo aiemmin syksyllä.

Kangasala rakennuttaa koulun omaan taseeseensa ja Tampere maksaa osuutensa tilakustannuksista kuukausittaisena korvauksena. Rakentaminen alkaa jo ensi keväänä ja ensimmäiset oppilaat pääsevät kouluun elokuussa 2023. Yläkoulun tilat valmistuvat 2020-luvun lopulla.

Yhtenäiskoulu rakennetaan uusien Kangasalan Lamminrahkan ja Tampereen Ojalan kaupunginosien oppilaille, 530 alakoululaiselle ja 400 yläkoululaiselle. Oppilaista 350 eli reilu kolmasosa tulee Ojalasta.

Kangasala vastaa koulun rakennuttamisesta, ylläpidosta, opetuksesta ja tukipalveluista. Tampere maksaa 20 vuoden aikana oppilasmääränsä perusteella osuutensa tilakustannuksista sekä ostaa Kangasalan kaupungilta sen opetus- ja tukipalvelut.

Koulun ensimmäisen vaiheen eli alakoulun kustannusarvio on 27,7 miljoonaa euroa ja Tampereen osuus siitä on 10,4 miljoonaa euroa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut