Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Messukeskuksen koronanäytteenotto muuttaa E-halliin jo aatonaattona – "Ennen joulua on paras ajankohta muutolle", koronaa testataan myös jouluaattona

Fimlabin suuren tehon drive in -koronanäytteenotto Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa muuttaa A-hallista E-halliin keskiviikkona 23. joulukuuta. Muuton myötä A-halli palautuu alkuperäiseen tarkoitukseensa liikuntahalliksi urheilijoiden käyttöön. Näytteenoton kapasiteettiin muutolla ei ole vaikutusta.

Aiemmin kaupungin kanssa neuvotellusta jatkoajasta huolimatta Fimlabin koronanäytteenoton muuttoaikataulua Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa on päätetty aikaistaa.

– Ymmärrämme hyvin liikuntatoimen tarpeen tilankäytölle ja olemme myös arvioineet näytteenoton kuormitusta joulun ja uudenvuoden aikaan. Tulimme siihen tulokseen, että ennen joulua on paras ajankohta muutolle, kertoo Fimlabin Pirkanmaan aluejohtaja, ylilääkäri Anna-Maija Haapala tiedotteessa.

Muutto ei aiheuta katkosta näytteenottotoimintaan. Näytteenottotoiminta Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen A-hallissa päättyy tiistaina 22.12. kello 19. Toiminta E-hallissa alkaa heti seuraavana aamuna kello 7.30.

– Sisäänajo E-halliin tapahtuu hallin pohjoispuolelta. Käytännössä se tarkoittaa, että näytteenottoon tultaessa on ajettava lenkki hallin toiselle puolelle. Vastaavasti ulosajo tapahtuu hallin eteläpuolelta. Uusi reitti vaatii autoilijoilta huolellisuutta liikenneturvallisuuden takaamiseksi, Haapala toteaa.

Uudet saapumisohjeet päivittyvät Fimlabin verkkosivuille ennen muuttoa. Näytteenoton kapasiteetti säilyy ennallaan. Enimmillään suuren tehon drive in -näytteenotossa on otettu lähes 1300 näytettä päivässä.

Fimlabin koronanäytteenotto Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen E-hallissa sekä Hatanpäällä ja Taysissa palvelevat myös joulunpyhien ajan. Toimipisteet ovat pyhinä auki seuraavasti: 24.12. klo 8–16, 25.–27.12. klo 10–18, 31.12. klo 8–16 ja 1.–3.1.2021 klo 10–18.