Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osaatko kierrättää joulunajan jätteet oikein? – vilkas verkkokauppa tuottaa paljon pahvijätettä

Joulunaika tuo koteihin normaalia enemmän pakkausjätettä ja juhlakauden kiireistä huolimatta on tärkeää muistaa, että kierrätys kuuluu myös jouluun. Pakkausjätteiden viemisessä ekopisteelle voi odottaa pyhien yli, opastetaan Suomen Pakkausjäte Ringin tiedotteessa. Rinki-ekopisteistä lähes puolet sijaitsee kauppojen tai kauppakeskusten yhteydessä. Taloyhtiöillä ja omakotikiinteistöillä on myös omia kierrätysjäteastioita.

– Pyhien aikaan kannattaa suosia Rinki-ekopisteitä, joissa on kartonki- ja muovipuristimet, sillä niihin mahtuu moninkertaisesti enemmän pakkauksia kuin tavallisiin keräyssäiliöihin. Korona-aika on lisännyt verkkokauppatilauksia, mikä näkyy varsinkin kartonkipakkausten kasvavassa määrässä. Isot pahvilaatikot on aina litistettävä, jotta ne eivät aiheuta puristimien tukkeutumista eivätkä vie turhaa tilaa keräysastioissa, kertoo Ringin operatiivinen johtaja Pertti Tammivuori tiedotteessa.

Kartonkipuristin löytyy yli 370 Rinki-ekopisteestä ja muovipuristin on jo 180 pisteellä. Lähimmän puristinpisteen löytää Ringin verkkosivuilta, ekopistehaun avulla. Jos ekopiste on täynnä, jätteitä ei saa koskaan jättää keräysastian ulkopuolelle. Rinki-ekopisteille ei myöskään saa jättää sinne kuulumattomia esineitä, joulukuusia tai huonekaluja – ne kuuluvat kuntien jäteasemille.

Jopa 20 prosenttia jätteestä on itse asiassa käyttökelpoista tavaraa – Pääkaupunkiseudulle tulossa uudenlainen yhden luukun kierrätyspiste

Suomalais-amerikkalainen Elias, 23, perusti uudenlaisen kaupan Punavuoreen – Laskuri kertoo, montako pulloa asiakkaat ovat säästäneet

Hyvinvoiva keskiluokka innostui köyhäilemään – omistaminen ei kiinnosta entiseen malliin

Vantaalaisperhe syö kasvisruokaa, käyttää ekosähköä ja konmarittaa jos huvittaa – Ilon, ei ahdistuksen kautta, perheen isä Ossi Porri kiteyttää hiilijalanjäljen kutistamisperiaatteen

Ruokajätti HKScanin tuotepakkauksia kehitetään kierrätyskelpoisiksi Vantaalla – "Muovin kehitysvauhti materiaalina on todella nopeaa"

Jumbossa pyörii jätehuoltoruletti kolmessa paikassa – tunnollisesti lajittelemalla kallista sekajätettä syntyy vähiten

”Laitetta ei kannata säilyttää pöytälaatikossa" – Huoli tietoturvasta hidastaa puhelimien kierrätystä