Poliisi: Tamperelaistarjoilijan surmaan liitetty mies menehtyi vuonna 2014 – DNA-tunniste löytyi tutkimusnäytteistä

Julkisuudessa on viime päivinä ollut esillä se, että Tampereen poliisi on edistynyt elokuussa 2002 Satamakadulla sattuneen surmatyön tutkinnassa.

Nyt tapauksen tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Juha Siljamäki vahvistaa julkisuudessa olleet tiedot koskien Tampereella 23.-24.8.2002 tapahtuneen henkirikoksen esitutkinnan edistymisestä. Rikosnimikkeenä esitutkinnassa on tappo.

Teknisellä tutkinnalla on pystytty taltioimaan tutkimusnäytteistä DNA-tunniste, jonka avulla on pystytty viemään esitutkintaa eteenpäin. Tämä uusi tutkintalinja on ollut esitutkinnassa vuoden 2017 alusta, eikä sen osalta ole ketään pidätetty tai vangittu. Poliisilla on ollut tapahtumiin liittyen hallussaan työkengät, jotka oli jätetty surmayönä Tampereen keskustaan kadulle.

Tutkimusnäytteistä taltioitu DNA-tunniste kuuluu miehelle, joka on kuollut vuonna 2014. Esitutkinnan perusteella surmattu ja epäilty eivät ole tunteneet toisiaan entuudestaan. Asiaa ei voida tämän epäillyn osalta saattaa syyteharkintaan eikä syyteharkinnan perusteella mahdolliseen oikeudenkäyntiin, koska rikoksesta epäilty on kuollut.

Esitutkinnasta ja sen tuloksista tiedotetaan yksityiskohtaisemmin alkuvuodesta 2021.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut