Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen kirjastot jatkavat toimintaansa rajoituksin 10. tammikuuta saakka – Lue tästä, mitä se käytännössä tarkoittaa

Tampereen kirjastot jatkavat toimintaansa rajoituksin tammikuun puoleenväliin saakka. Rajoituksia jatketaan alueellisen koronaohjausryhmän suositusten mukaisesti. Seuraavat käytännöt ovat voimassa 10.1.2021 asti.

Kirjastot ovat avoinna rajoitetuin palveluin. Varausten nouto, palautus, lainaus rajatusta kokoelmasta (useimmissa kirjastoissa lainausalueelle tuotu pieni valikoima esimerkiksi uutuuksia) sekä asiakaskoneiden, tulostimien ja kopiokoneiden lyhytaikainen käyttö on mahdollista.

Kokoelma- ja oleskelutilat on suljettu. Asiointi tapahtuu omatoimisesti automaateilla.

Asiakkaiden tulee käyttää kasvomaskia, jos sen käyttöön ei ole terveydellistä estettä. Kaikkien tulee huolehtia kahden metrin turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä tulla kirjastoon vain terveenä.

Kirjastoissa on asiakaskoneita välttämättömään, lyhytaikaiseen (15 min) käyttöön. Koneen voi varata käyttöönsä asiakaskoneiden ajanvarausjärjestelmästä. Jos koneita on vapaana, niitä voi käyttää pikaisesti myös ilman ajanvarausta.

Kirjastoissa on pääsääntöisesti voimassa normaalit aukioloajat omatoimiaukioloaikoja lukuun ottamatta. Nekalan kirjasto on poikkeuksellisesti avoinna ma, ke ja pe 14–18 ja Terälahden kirjasto ti 11–17 ja to 9–14. Koukkuniemen kirjasto on kokonaan suljettu.

Omatoimiaukiolot eivät ole käytössä, jotta henkilökunta voi valvoa tilan turvallista käyttöä.

Kirjastojen tietotorit opastavat poikkeusaikana puhelimen, tabletin tai tietokoneen käyttöön liittyvissä pulmissa puhelimitse, sähköpostitse tai etäyhteydellä.

Asiakkaita pyydetään ottamaan yhteyttä ensin puhelimitse: Sampolan tietotori p. 040 800 7816, Hervannan tietotori p. 040 800 7805, Lielahden tietotori p. 040 553 4043.

Kaukopalvelu toimii normaalisti. Tilattuja kirjoja voi noutaa ja palauttaa sekä tilauksia tehdä.

Kirjastoautoihin otetaan sisälle vain yksi asiakas tai perhe (enintään 3 henkilöä). Nopea asiointi sallittu ja kasvomaskin käyttöä edellytetään.

Kirjaston kotipalveluasiakkaita palvellaan normaalisti. Kirjakassit toimitetaan ja noudetaan asiakkaan kotiovelta ilman lähikontaktia.

Lainoja voi palauttaa normaalisti kirjastojen palautusautomaateilla tai jättää ne palautusluukkuihin, jotka pidetään jatkuvasti avoinna. Lielahden kirjaston palautusluukku on avoinna ainoastaan Lielahtikeskuksen aukioloaikoina.

Kirjastojen kaikki tapahtumat, tilavaraukset, kurssit ja paikan päällä kirjastoissa pidettävät opastukset on peruttu.

Myös kirjastojen lehtisalit, lukutilat, musiikki- ja pelihuoneet, makerspace Tekomo sekä muut oleskelutilat ovat pois käytöstä.

Sekä lainassa olevaa että kirjaston hyllyssä olevaa aineistoa voi varata PIKI-verkkokirjastossa tai puhelimitse. Tampereen kaupunginkirjaston omasta aineistosta ei peritä varausmaksuja. Asiakas valitsee varausta tehdessään, mistä kirjastosta haluaa aineiston noutaa. Varauksen voi tulla noutamaan kirjastosta, kun siitä on tullut noutoilmoitus.

Varaukset noudetaan varaushyllystä ja lainataan automaatilla.

PIKI-verkkokirjasto on aina avoinna. Verkkokirjastossa voi uusia lainat, tehdä varauksia, tarkistaa eräpäivät tai maksaa kirjastomaksut. PIKI-chat tarjoaa henkilökohtaista opastusta.