Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskusta ei huolinut Paavo Väyrystä pormestariehdokkaaksi

Keskustan pormestariehdokkaiksi Helsingissä ovat ehdolla erityisavustaja Eeva Kärkkäinen, filosofian tohtori Harriet Lonka, edunvalvontajohtaja Ville-Veikko Rantamaula ja arkkitehti Erkka Peltonen.

Pormestariehdokkaaksi ilmoittautui määräaikaan mennessä myös VTT, yrittäjä Paavo Väyrynen, mutta Helsingin keskustan piirihallitus ei hyväksynyt Väyrystä keskustan listalle Helsingissä. Helsingin keskustan piirihallitus käsitteli ehdokkuudet kokouksessaan 16. joulukuuta, kerrotaan tiedotteessa.

Paavo Väyrynen keräsi 1 026 ääntä kuntavaaleissa vuonna 2017, jolloin hän oli ehdolla sitoutumattomana kristillisdemokraattien listalta. Keskustan pormestariehdokkaaksi valitsemista ehdokkaista Kärkkäinen sai ääniä 177, Lonka 35, Rantamaula 100 ja Peltonen 24.

Paavo Väyrynen harkitsee Helsingin pormestariehdokkuutta – "Saattaisin vauhdittaa Keskustan kannatuksen 4–5 valtuustopaikkaan"

Ylimääräinen piirikokous päättää 22. joulukuuta, kuka ehdolla olevista valitaan Helsingin keskustan pormestariehdokkaaksi. Ennen piirikokousta järjestetään pormestariehdokkaiden välinen paneeli.

Muokattu 17.12.2020 kello 13.57: Lisätty tieto ehdokkaiden äänimääristä viime vaaleissa

"Emme ole mikään vihreiden tai kokoomuksen apupuolue" – Helsingin pormestariksi pyrkivä SDP:n Nasima Razmyar listaa tavoitteensa ja kertoo mikä häntä riepoo nuorisojengikohussa

Helsingillä on pakkomielle kasvaa, sanoo pormestarikisaan lähtenyt Jussi Halla-aho – "Valtaosa muuttovoitosta tulee ulkomailta ja se edistää kaikkea kielteistä"

Paavo Arhinmäki vasemmistoliiton pormestariehdokas – "Julkinen keskustelu brändää kuntavaaleista pormestarivaaleja"

Jan Vapaavuoren lähdön merkitys voi olla Helsingin kokoomukselle järisyttävä – pormestariehdokasta pohditaan nyt kuumeisesti