Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Yle: 86 prosenttia suomalaisista on tyytyväisiä elämäänsä – nämä ovat tärkeimpiä syitä

Valtaosa suomalaisista on tyytyväisiä elämäänsä koronapandemiasta huolimatta.

Tyytyväisiä on jopa enemmän kuin vuosi sitten, kertoo Yle. Yli kolmannes uskoo lisäksi, että vuoden päästä onnellisuus omassa elämässä on lisääntynyt.

Ylen teettämän kyselyn mukaan 86 prosenttia suomalaisista on tyytyväisiä elämäänsä. Yhtenä syynä nähdään se, että suomalaiset ovat maailman onnellisinta kansaa – jo kolmena vuonna peräkkäin YK:n onnellisuusraportin mukaan.

Yhteiskunnalliset ongelmat eivät juuri vaikuta ihmisten tyytyväisyyteen, jos demokraattinen hallinto kestää kriisiajan, sanoo onnellisuusprofessoriksikin kutsuttu psykologian emeritusprofessori Markku Ojanen Ylelle.

Ojanen uskoo myös, että suomalaisille tyypillinen pessimismi suojaa suomalaisia. Suomalaiset ajattelevat, että pahemminkin voisi olla, Ojanen sanoo.

Tyytyväisyyttä lisäävät myös muun muassa stressin vähentyminen ja yhteisen ajan lisääntyminen. Kriisi nähdään myös muistutuksena siitä, mikä on tärkeää, Yle listaa.

Ylen Taloustutkimuksella teettämä kysely tehtiin 27.-30. marraskuuta ja otos oli 1 149.