Tampereen yliopistossa lisätään vaihtoehtoisia hakutapoja – ensi keväänä voi hakea kolmea näyttöreittiä neljään eri koulutukseen

Tampereen yliopistoon voi ensi keväänä hakea kolmen näyttöreitin kautta neljään eri koulutukseen. Näyttöreitti on osa korkeakoulujen opiskelijavalintauudistusta ja uusi hakemisen vaihtoehto.

Matematiikan ja tilastollisen data-analyysin, tietojenkäsittelytieteiden, tietotekniikan ja yhteiskuntatutkimuksen opiskelijaksi voi keväällä 2021 hakea suorittamalla tietyin kriteerein opintojakson tai kurssin, joka on valittu näyttöreitiksi. Lisäksi voidaan edellyttää tietyn aineen arvosanaa ylioppilaskirjoituksissa.

Muut yliopiston pääasialliset hakutavat kevään toisessa yhteishaussa maaliskuussa ovat todistusvalinta ja valintakoe.

Kaikkia hakutapoja käytettäessä on haettava haluamaansa opiskelupaikkaan kevään toisessa yhteishaussa 17.3.–31.3.2021. Yhteishaku tapahtuu Opintopolku.fi-sivuston kautta.

Tampereen yliopistossa yhteiskuntatutkimukseen valitaan näyttöreitin perusteella 50 opiskelijaa ja todistuksen perusteella 51 opiskelijaa. Matematiikan ja tilastollisen data-analyysin opiskelijoiksi valitaan näyttöreitin perusteella 20 opiskelijaa. Tietojenkäsittelyn ja tietotekniikan opiskelijoiksi valitaan kaikki hakijat, jotka täyttävät hakuehdot.

Syksyllä opintojen alkaessa näyttöreitin kautta valituilla on jo suoritettuna näyttöreittijakson tuottamat opintopisteet.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut