"Niillä on vielä paljon maalille mentävää" – Aleksander Barkov ja Ville Nieminen pohtivat Tamperelaista Ykkösketjua ja kiekkokaupungin pelaajalegendoja

Kaupunkilehti Tamperelainen etsi lokakuun ja marraskuun vaihteessa Tamperelaista Ykkösketjua. Kriteerinä oli se, että listan pelaajilla ja valmentajilla on kausia kauden 1975–1976 eli nykymuotoisen SM-liigan perustamisen jälkeen.

Äänestystuloksista voi erotella myös ketjut joukkueittain. Tappara-osuuden osalta kokonaisuus meni näin: ääniä annettiin 4 137 ja äänestäjistä yli 33 prosenttia halusi Tappara-ryhmään Janne Ojasen mukaan. Puolustajista Timo Jutila keräsi eniten ääniä koko äänestyksessä, ja Rauno Korpi oli valmennusosaston ykkösnimi.

Sasha Barkov pääsi seitsemän vuoden tauon jälkeen Koulukadun ulkojäille! – Ville Nieminen ja Aimo Räsänen ovat olleet kavereina joka aamu

Aleksander Barkov nuorempi ja Ville Nieminen ovat molemmat Tappara-joukkueen kahdessa kärkivitjassa. Haastattelu on tehty joulukuun alussa, jolloin myös Barkov oli kotona Tampereella aamuhöntsäilemässä Koulukadun kentällä.

Kiekkoromantikko Nieminen on mielissään tunnustuksesta.

– No joo. Kun katsoo niitä pelaajia, jotka ovat siinä listalla seurana, niin onhan se hienoa olla tuollaisessa porukassa mukana. Menee Hakametsän halliin ja katsoo paitoja siellä, niin siitä jo muistaa millaisesta kiekkokulttuurista täällä on kyse. Kontiola, Lehterä, Barkov, tiedän nämä Tapparan huippusentterit erittäin hyvin ja olen kiitollinen, että olen saanut pelata heidän kanssaan. On hienoa, että tässä kaupungissa pystytään tuollaisia listoja kokoamaan. Ne kriteerit jotka täällä on siihen, että paita nousee Hakametsän kattoon ja ihmiset muistavat, ovat kuitenkin aika raskasta sarjaa, Nieminen huomauttaa.

Tamperelaiseen Ykkösketjuun haluttiin kaikkein eniten Raimo Helminen – "Oikein kiva, että muistetaan tällaista vanhaa pelaajaa..."

Raimo Helminen oli osaltaan otettu siitä, että vanhat sotaratsut muistettiin äänestyksessä hyvin.

– Nuorten pelaajien aika tulee joskus. Niillä on vielä paljon maalille mentävää, Nieminen pohtii.

Tappara-hyökkääjistä toiseksi eniten ääniä äänestyksessä saanut Barkov sanoo listalle pääsyn olevan suuri kunnia.

– Se taisi olla vuosi 2002, kun rupesin itse ottamaan selvää kaupungin kiekkokulttuurista. Hienointa on, että pääsee tuollaiseen joukkoon. Siellä on tamperelaisia jääkiekkoilun legendoja, joten on ylipäätään mahtavaa päästä siihen mukaan.

Yhtä selittävää tekijää kiekkomiehet eivät tamperelaiseen nöyryyteen keksi.

– Varmaan tulee kasvatuksesta, mutta en mää tiedä miksi meidän pitäisi olla jotain muuta täällä. Ympäristötekijät vaikuttaa: minkälaisessa ympäristössä olet pelannut, minkälaisten pelitoverien kanssa olet päässyt pelaamaan, Nieminen pohtii.

Yksi pysyy joulun pyhinäkin. Koulukadun kentällä Nieminen saa tosin tänä ajankohtana höntsäillä ilman toveriaan nuorempaa Barkovia, joka on jo matkustanut rapakon taakse valmistautumaan todennäköisesti tammikuussa alkavaan NHL-kauteen.

Floridassa on paljon, mutta siellä ei ole Koulukatua – Ulkojäät tulevat nyt takaisin, sanoo Ville Nieminen

Tappara-kentälliset:

Barkov Junior-Ojanen-Laine, Jutila-Numminen

Kuusela-Susi-Nieminen, Marjamäki-Saravo

Fleury-Lehtonen-Barkov Senior, Mäntylä-Laksola

Jarkko-Peltola-Kontiola, Vallin-Salmela

Maalivahdit: Metsola-Hrachovina-Kamppuri

Valmennus: Korpi-Tapola-Numminen

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut