Auttoiko dna-löydös tamperelaistarjoilijan surman selvittämisessä? – IL: "Epäilty on olemassa, ei pidätetty tai vangittu"

Tampereella elokuussa 2002 tapahtunut tarjoilijan surma on ollut mysteeri lähes kahden vuosikymmenen ajan. Nyt asian tutkintaan on tullut edistystä, ja ollaan lähellä tilannetta, jolloin poliisi voi sanoa tapauksen olevan selvitetty.

On pidetty selvänä, että surmayönään tarjoilija on tullut baarikierrokselta kotiinsa, käyttänyt koiriaan ulkona ja sen jälkeen hänet on surmattu asunnossaan. Poliisi löysi miehen ruumiin asunnosta noin viikko tapahtuneen jälkeen, kun hädissään haukkuneet koirat saivat naapurit ottamaan yhteyttä viranomaisiin. Sittemmin asunnosta löytyi myös kissa, joka oli piiloutunut sohvarakenteisiin.

Tapaukseen on liitetty Sievin turvakengät, joita todennäköinen surmaaja on pitänyt jalassaan tekohetkellä. Kengät löydettiin elokuussa 2002 Tampereen keskustan alueelta.

Tutkinnanjohtaja Juha Siljamäki kertoo Iltalehdelle, että rikoksessa tutkintanimikkeenä on tappo. Nimike viittaa siihen, että tekoon ei liity erityistä suunnitelmallisuutta.

– Siinä on epäilty ja asia on edennyt. Tekninen tutkinta tietenkin on keskeisessä osassa ollut siinä. Epäilty on olemassa, ei pidätetty tai vangittu, mutta asia menee eteenpäin.

Teknisestä tutkinnasta Siljamäki kertoo, että dna on ollut tärkeässä osassa tutkinnan etenemistä. Tutkintamenetelmät ovat kehittyneet parin vuosikymmenen aikana. Se on ollut jo aiemmin tiedossa, että poliisi on varma siitä että Sievin turvakengät ovat olleet surmatun miehen asunnossa.

– Siihen en lähde kommentoimaan mitä on löydetty ja mistä on löydetty.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut