Lamminrahka, Sammon laajennus, Eteläpuisto... – Lautakunta hyväksyi 55 miljoonan kouluhankkeet

Sammon koulun laajennus. Arkkitehdit von Boehm - Renell Oy
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tampereen asunto- ja kiinteistölautakunta hyväksyi keskiviikkona omalta osaltaan neljä koulujen rakentamis- tai toteutussuunnitelmaa.

Yhteensä näiden kouluinvestointien summa on noin 55 miljoonaa euroa.

Kangasalan ja Tampereen kaupungit ovat sopineet rakentavansa yhdessä yhtenäiskoulun palvelemaan uusia Ojalan ja Lamminrahkan kaupunginosia. Lamminrahkan koulukeskus on kokonaisuus, joka koostuu yhtenäiskoulun luokista 3–9 ja pienten lasten yksiköstä. Tampereen osuus määrittyy oppilasmäärän mukaan.

Hinta-arvio on 37,3 miljoonaa euroa. Tampereen laskennallinen osuus ensimmäisen vaiheen rakennuskustannuksista on 10,4 miljoonaa euroa.

Lautakunta hyväksyi myös Sammon koulun laajennuksen ja päiväkodin uudisrakennuksen toteutussuunnitelma ja toteutussopimuksen. Väestösuunnitteen mukaan päivähoitoikäisten määrä kasvaa voimakkaasti Sammon koulun alueella vuoteen 2033 mennessä. Koulu on mitoitettu 750 oppilaalle. Päiväkoti on mitoitettu kuudelle ryhmälle, yhteensä noin 120 lapselle. Henkilökuntaa on yhteensä noin 110 henkilöä. Kustannusarvio on noin 28 miljoonaa euroa.

Messukylän koulun puurakennusten sekä kivirakennuksen perusparannuksen hanke käsittää kahden puurakennuksen ja kivirakennuksen perusparannukset piha-alueineen, kalusteineen ja varusteineen. Koulu on mitoitettu 350 oppilaalle. Henkilökuntaa on 35. Lisäksi kivirakennukseen tulee tilat kouluterveydenhuollolle. Kustannusarvio on 7,2 miljoonaa euroa.

Eteläpuiston koulun ja päiväkodin uudisrakennus rakennetaan Kaakinmaan kaupunginosaan osoitteeseen Koulukatu 23. Tontilla sijaitsee Pirkanmaan musiikkiopisto. Koulun ja päiväkodin uudisrakennus sijoitetaan tontin rakentamattomaan länsiosaan. Päiväkoti mitoitetaan 120 lapselle ja esi- ja alkuopetuksen luokat noin 150 oppilaalle. Rakennus suunnitellaan muuntojoustavaksi muun muassa Pirkanmaan musiikkiopiston iltapäivä- ja iltakäyttöön sopivaksi. Rakentaminen käynnistyy lokakuussa 2022 ja arvioitu valmistumisaika on helmikuussa 2024. Kustannusarvio on 9,4 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut